avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie data la notar in calitate de parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie data la notar in calitate de parte vatamata

Este posibil ca parte vatamata intr-un proces penal sa dea o declaratie scrisa la notar care sa fie valabila in cadrul procesului?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 02:01, 20 Februarie 2011
Depinde la ce se refera declaratia notariala.
Aceasta se da in general,in situatia in care acesteia ii sunt satisfacute unele pretentii de catre persoana vinovata de creerea uneui eventual prejudiciu.
Declaratia se foloseste in instanta si poate avea consecinte juridice.
Partea vatamata nu stie sa scrie sau sa citeasca,de aceea ma gandeam ca o declaratie data in fata unui notar ar putea fi o cale mai usoara decat in cadrul procesului unde avand in vedere pregatirea dumnealui s-ar putea simti intimidat.Pana acum nu si-a mentinut declaratia macar de 2 ori la fel,si sub presiuni ar zice orice.Trebuie sa indeplineasca anumite cerinte ca sa poata da aceasta declaratie la notar sau pur si simplu pana la data procesului se duce si o da?
Puteti merge la notar,dar oricum va fi citat si in instanta pentru a sustine sau nu declaratia data in fata notarului.
Martorul trebuie sa dea declaratia in fata judecatorului in conditii de contradictorialitate (mai e intrebat si testat). M-as mira sa gasiti un judecator care sa accepte ca proba o asemenea declaratie. Si multi notari vor refuza sa autentifice o declaratie facuta in scopul de a o folosi in instanta. Raspunsul este negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala sau depozitie martor in instanta? micheller micheller Sunt in proces de partaj. Am un martor care nu vrea sa vina personal in instanta, dar ar fi dispus sa dea o declaratie scrisa autentificata la notar (cum mi ... (vezi toată discuția)
Se poate da o declaratie pe proprie răspundere in fata unui notar public? Utilizator1000000000 Utilizator1000000000 Buna ziua as dori sa stiu daca se ia in considerare in fata judecatorului o declaratie in fata notarului?Persoana care mi-a spus ca va veni la tribunal s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am fost audiat ca martor in procesul de divort ... sailor sailor Buna ziua! Recent am fost audiat ca martor in procesul de divort in care fiul meu este parat.Am raspuns la cateva intrebari din partea judecatorului si la ... (vezi toată discuția)