avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... acte dosar asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

acte dosar asociatie

stiu ca pentru infintarea unei asociatii nonprofit trebuie ca actul constitutiv si statutul trebuie sa fie redactat in 2 exemplare originale si 5-6 copii.
Copiile trebuie legalizate sau doar xeroxate dupa actele legalizate?
Dosarul trebuie sa fie de forma "dosar plic cu sina"?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:04, 21 Februarie 2011
se depun la judecatorie 4 exemplare autentice impreuna cu rezervarea de denumire in original, copii ale documentelor de identitate, dovada de spatiu pentru sediutimbru judiciar, taxa judiciara de timbru de 19 lei in dosar de carton cu sina. de asemenea cazierele fiscale ale membrilor. cauta ghid ong.sunt informatii destul de detaliate. e nevoie si de dovada depunerii patrimoniului initial.
Imi permit sa o corectez pe Livia. Nu-ti sunt necesare acte constitutive "autentice" (adica autentificate la notar) ci "originale".
Cred ca stii ca nu este necesar sa autentifici actul constitutiv si nici statutul, in situatia in care patrimoniul initial nu are aport in natura. Este suficienta atestarea unui avocat (este mai ieftin =D>).
Asa este, ai nevoie de 4-5- exemplare originale pentru dosarul de instanta.
dupa infiintare asociatie , se pot primi bani de la buget? cum se aloca?
cam greu cu banii de la buget, in functie de obictive si scop cautati fondurile europene, pe care va incadrati
Se identifica un interes public, se scrie proiectul si se aplica. Trebuie sa participe si autoritatea locala cu finantare.
E greu, dar nu imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
Infintarea asociatiei parintilor ingrijorata ingrijorata Parintii din gradinita noastra au solicitat sa infintam Asociatia parintilor pentru a putea atrage fonduri .Imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sau fundatie popa_rodica popa_rodica Doresc sa infiintez o asociatie sau fundatie.Am cumparat legea 246/2005, am fost la judecatorie sector 4.Am nevoie de ajutorul unui avocat. Care sunt etapele ... (vezi toată discuția)