avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere- nelamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere- nelamuriri

Buna ziua!
Noi vrem sa incheiem un contract de intretinere cu socrii mei, respectiv parintii sotului. As dori sa stiu daca este cel mai avantajos contract pentru noi, tinand cont ca el mai are doi frati, unul pe care il despagubim. Celalalt provine dintr-o alta relatie a soacrei. Nu vom avea nicio problema dupa decesul celor doi?
De asemenea, toate actele vor fi pe numele nostru din momentul incheierii actului, se va face intabularea pe numele nostru? Putem sa schimbam toate contractele la utilitati pe numele nostru?
Sunt taxele mai mici in cazul acestui tip de contract?
Se poate vinde apartamentul obtinut printr-un contract de intretinere, cu acordul celor intretinuti evident, in ideea, de exemplu de a ne muta de la 3 la 4 camere.

Sper ca nu sunt prea multe intrebari deodata.:D

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: melcisor , utilizator 11:42, 19 Februarie 2011
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Darmai am o situatie. Noi il despagubim pe cumnatul meu pentru ca asa am cazut de acord cu socrii si mama mea pentru ca si ea e implicata. Banii de despagubire provin de la ea. Adica ea are o casa pe care i-o vinde cumnatului meu. Pretul este de 50000 euro. El ii plateste doar 30000, restul de 20 000 euro reprezinta despagubirea.

Cum putem face dovada ca el a primit diferenta aceasta de bani ca si despagubire? Se poate trece in contractul lor de v-c un paragraf in care sa se specifice acest lucru?
Mentionez ca el a facut un credit bancar sa poata plati diferenta de 30000.
Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra,
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate parinti - copii casatoriti iullian iullian In timpul casatoriei, am construit o casa (pe banii mei si a sotiei) pe terenul socrilor si titularii proiectului si a viitoarei case sunt, de asemenea, socrii ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare. Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si ... (vezi toată discuția)