avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratia 112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratia 112

cum se declara impozitul pe tichetele de masa #-o
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 11:17, 20 Februarie 2011

Aferente zilelor de concediu medical la pensii angajat si angajator se retine dupa formula discutata deja.
Fond risc pentru medical se retine la minim pe economie aferente zilelor de medical.
Impozit pe salariu nu se retine la acest tip de medical
La somaj nu se retine deca contractul este suspendat (parca asa era)

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Multumesc.
La somaj cred ca trebuie pe ianuarie, fiind si zile lucrate. Din februarie nu mai retin.
Si sanatatea?
La sanatate in L 95/2006 la art.213 lit f. zice ca sunt asigurati fara plata contributiei : f) femei insarcinate sau lauze care nu au venituri sau au sub minim pe economie. Deci eu trebuia sa-i retin sanatate pe cele 11 zile daca are salariul lunar 1300 lei , iar ptr 11 zile 560 lei? (Trebuie sa revad luni textul ca nu il am acasa.)
Multumesc
Stiam ca daca e platit de casa de sanatate medicalul nu se retine la sanatate.
lucian__ a scris:

Stiam ca daca e platit de casa de sanatate medicalul nu se retine la sanatate.

Asa este, dar cum sa intelegem articolul 213 f)
Eu nu i-am retinut sanatate si ulterior am recitit. Nu mai am siguranta ca am facut corect si trebuie sa cuprind in d 112 si sa fac si cerere de recuperare a indemnizatiei.
Poate mai imi sugerati ceva.
Multumesc
Se retin toate contributiile pt salariul aferent zilelor lucrate, iar pt indemnizaţia cm sarcina si aluzie numai cas calculat dupa noua regula

Alte discuții în legătură

Calcul contributie pensii aferenta concediului de sarcina si lauzie mutulescul mutulescul Buna ziua, Va rog mult daca ma poate ajuta cineva cu formula de calcul a cas (pensii) pentru un concediu de sarcina si lauzie. Va multumesc (vezi toată discuția)
Declaratia 112 vica.1960 vica.1960 Cenzorii si membrii cosiliului de administratie in care sectiune se trec A sau B. La tipul de contract ce se trece fiindca ei nu au contract si nici nr. de ... (vezi toată discuția)
Daca angajatorul nui a platit contributiile pe o perioada pot sa le platesc eu? heli4 heli4 am o banuiala ca angajatorlu meu nu si-a platit contributiile catre stat pt mine de cand sunt in concediu medical, pot sa platesc eu cumva retroactiv suma in ... (vezi toată discuția)