avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme casco

buna ziua!am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv,mi-am cumparat o masina si cum era normal i-am facut casco intr-o zi nefericita am avut un eveniment din care am iesit vinovat,in urma constatarii masina a iesit dauna totala dar cei de la casco mi-au spus in urma cercetarilor lor ca masina a mai fost dauna totala cu 2 ani inainte de a o cumpara si nu vor sa imi plateasca.intrebarea mea este daca au ei acest drept si de ce mi-au mai facut casco .mentionez ca eu la cumparare i-am facut rarul si itepeul si nu au fost probleme iar masina era in stare impecabila in urma impactului s-au declansat si airbagurile
ce sa fac eu acum???
Cel mai recent răspuns: cuprasuper , utilizator 16:31, 19 Februarie 2011
Un autovehicul pentru a putea fi asigurat CASCO, trebuie sa corespunda tehnic (ITP)si sa fie omologat(RAR) si inmatriculat, avand deci recunoscute toate caracteristicile de autovehicul precum si dreptul de a circula .
Dauna totala presupune, in mod strict, o raportare la o anumita valoare a bunului, legata de varsta si nu are legatura cu starea tehnica, ci numai rezilierea unei polite (CASCO) prin plata indemnizatiei maxime.
In concluzie, orice actiune a conducerii asiguratorului, nu poate fi indreptata decat strict asupra personalului propriu, daca are suspiciuni/dovezi de frauda si nu are niciun drept de a refuza plata daunei, daca toate conditiile din polita au fost respectate de catre asigurat.
VA MULTUMESC DIN SUFLET M-AM LINISTIT OARECUM
mentionez, constatarea s-a facut si la politie acestia din urma eliberandu-mi proces verbal si autorizatie de reparatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita casco-itp expirat turkn turkn Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista ... (vezi toată discuția)
Rca vs casco, la o masina in leasing dorianar dorianar Salutare, cu o intrebare deranjez. Am fost implicat intr-un accident, incadrat ca tamponare, singura victima fiind eu - am refuzat sa merg la spital(avand doar ... (vezi toată discuția)
Accident dupa dauna totala MirceaEne MirceaEne Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)