avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din tara cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din tara cu copilul

buna ziua>fetita mea are numele tatalui care este cetatean spaniol,eu nu am fost casatorita cu el,ea este nascuta in spania dar nu are acte are doar certificatul de nastere spaniol.cand am venit in romania i-am facut si aici certificat de nastere romanesc iar acum vrem sa mergem in vacanta in spania.as vrea sa stiu de ce am nevoie de la el pentru a putea calatori cu fetita in strainatate.va multumesc
Cel mai recent răspuns: bgyna , utilizator 12:06, 22 Februarie 2011
Trebuie sa aveti o declaratie din partea tatalui ca este de acord sa calatoreasca copilul cu dvs sau o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care va este incredintata minora spre crestere si ingrijire.
daca mergeti impreuna cu tatal nu aveti nevoie de nimic, daca sunteti doar dvs atunci aveti nevoie de o declaratie la notar .daca declaratia se da in spania va trebui tradusa si legalizata in Romania
tatal trebuie sa-si dea acordul si pt a iesi din tara cu fetita si pt a-i face pasaport
Daca declaratia este data la un notar din Spania,trebuie apostilata mai intai la prefectura din Spania,apoi tradusa si legalizata la un notar din Romania.Si trebuie 2 declaratii,una pentru pasaport care ramane la cererea de pasaport si alta pentru a o prezenta vamesului la granita pentru a putea trece granita.
va multumesc ptr raspuns.as vrea sa mai stiu daca declaratia tatalui de care imi spuneti foloseste si la intocmirea pasaportului fetitei mele si daca declaratia este valabila ptr mai multe calatorii.si inca o intrebare ca sa nu mai am nevoie de acordul tatalui se poate doar prin hotarare judecatoreasca sau se poate si daca face el o procura la notar??va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)