avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Ma numesc Maria ,detin un apartament ,iar din prima casatorie am un baiat .M-am recasatorit si as dori sa stiu! Dupa moatrea mea, ce drept ii revine actualului sot si respectiv baiatului?(din apartamentul respectiv).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 22:56, 23 Februarie 2011
sarut mina...multumesc pentru raspuns....daca nu va suparati ,pentru ca sint student ultimul an la teologie cheltuieli sint foarte multe, mama se descurca greu cu pensia de 600 fiind si operata la sin eu am rugat sa divorteze anul viitor ....spuneti-mi va rog acest barbat dupa cit timp are drepturi? mai este legea ca dupa 5 ani are drept la apartamentu lui mama? inca o data va multumesc mult si bunul dumnezeu sa va ocroteasca de rele.
Of, of... nu exista astfel de lege.
Problema este ca mama dvs. este inca casatorita iar, in cazul unui deces, sotul o va mosteni.
Ma rog, si aici este discutabil, dar... lucrurile sunt incurcate.
Deci, daca mama dvs. doreste sa lase lucrurile in ordine, calea cea mai simpla este divortul.
sarut mina,ce suflet bun aveti!cita rabdare sa lamuriti pe toti nestiitori ,oricum eu am incredere in urma raspunsului primit ca bunul dumnezeu nu ma lasa fara fiinta pe care o iubesc nespus.si o sa lamurim cu liniste si pace lucrurile,bine ca nu este legea ca vai doamne dupa 5 ani vine la mostenire.Sarut mina sa aveti numai liniste in viiata.
3/4 fiul şi 1/4 soţul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenire miticaspiridon miticaspiridon Buna ziua, Ma confrunt cu o problema mai speciala. Anume. Sunt divortata din 2001 . Am pastrat numele sotului si am cumparat un apartament pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)
M-am recasatorit- drepturile sotiei la bunurile proprii ricuta45 ricuta45 M-am recasatorit. Am din prima casatorie un baiat de 24 de ani. Casa in care locuiesc cu fiul ( nascut in ea ) am dobandit-o cu prima sotie, mama fiului ... (vezi toată discuția)