avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare c\v
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare cv

In anul 1993, mama (vaduva de razboi) vinde prin contract v/c unuia dintre fii(avand 4 la mom respectiv) imobilul in care locuieste, acesta intrand in dreptul de posesie a imobilului dupa decesul mamei.
Mentionez ca fiul la momentul respectiv si in prezent locuieste in acel imobil iar mama s-a aflat in grija lui pana in momentul decesului sept.1999. In 2010 fiul vinde imobilul la randul sau unicului copil.
Dupa 12 ani de la moartea mamei doi dintre frati(al treile fiind decedat) doresc sa atace acest contract de v/c.Ce sanse vor avea?

-Actul are specificat pretul si mentiunea suma a ca a fost primita integral de catre vanzator.
In speranta unui raspuns multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:14, 20 Februarie 2011
daca acel contract de v/c s-a incheiat in forma autentica(la notar),sunt relativ slabe sanse sa poata fi anulat prin instanta.
motivele care ar putea fi invocate nu prea subzista in speta prezentata de dvs.
pe urma,pentru a solicita prin instanta anularea respectivului contract,presupune costuri mari si sarcina probei revine celui care cere asa ceva.
nici o sansa !!!timp pierdut prin tribunale dar si foarte multi bani cheltuiti degeaba de catre reclamant
.
Multumesc pentru promptitudine!
Actul este intocmit la notar.Procesul deja a inceput, iar cei doi frati invoca lezarea sentimentala ...ca nu au fost si ei mentionati in actul de vanzare cumparare din 1993.
Credeti ca ar fi necesar sa angajam un avocat sa ne reprezinte in istanta?Urmeaza al 4-lea proces.
Intotdeauna cred ca este mai bine sa va aparati. Si eu sunt de parare ca nu va mai schimba ceva, dar va mai intreb ceva, daca au trecut atatia ani, ce s-a intamplat cu succesiunea?au acceptat succesiunea?

succes
av. Ileana Schwarz
sansele sunt zero ca cei doi frati sa obtina in instanta anularea contractului de vanzare-cumparare.

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare ContSters15891 ContSters15891 Ma aflu in urmatoarea situatie: parintii mei erau proprietari in cote parti egale asupra unui bun imobil. tatal meu a decedat in 1993 ,raminind in viata ... (vezi toată discuția)
Anularea act v/c - declaratie falsa AlexGM AlexGM Mama mea in varsta de 73 de ani vinde fratelui meu cu contract de V/C apartamentul ei, de fapt o donatie mascata, neprimind nicio suma de bani, desi in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare (pret neplatit) iancu123 iancu123 un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile ... (vezi toată discuția)