avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare c\v
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare cv

In anul 1993, mama (vaduva de razboi) vinde prin contract v/c unuia dintre fii(avand 4 la mom respectiv) imobilul in care locuieste, acesta intrand in dreptul de posesie a imobilului dupa decesul mamei.
Mentionez ca fiul la momentul respectiv si in prezent locuieste in acel imobil iar mama s-a aflat in grija lui pana in momentul decesului sept.1999. In 2010 fiul vinde imobilul la randul sau unicului copil.
Dupa 12 ani de la moartea mamei doi dintre frati(al treile fiind decedat) doresc sa atace acest contract de v/c.Ce sanse vor avea?

-Actul are specificat pretul si mentiunea suma a ca a fost primita integral de catre vanzator.
In speranta unui raspuns multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:14, 20 Februarie 2011
Dupa decesul mamei, ceilalti frati au pus problema dezbaterii mostenirii.Li s-a explcat ca respectivul imobil a intrat in posesia fratelui prin contract de v/c.De atunci pauza pana in prezent.Dupa atatia ani mai poate fi atacat un act intocmit prin notariat? Daca imobilul a fost vandut din nou in 2010, cel vechi nu se anuleaza?
Fratii ca fratii...dar avocatul care le-a promovat actiunea de reziliere/rezolutiune a acelui c/v fiind convins ca nu au nicio sansa de ce a intreprins acel demers la instanta de judecata? Doar pentru bani, care ii vor cheltui reclamantii cu precesele care urma... Sa auzi si sa nu crezi, motiv de actiune: "lezare sentimentala"!:O Si cine va constata acest lucru din punct medical pentru ca instanta sa dea o solutie conform asteptarii reclamantilor?:help:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare ContSters15891 ContSters15891 Ma aflu in urmatoarea situatie: parintii mei erau proprietari in cote parti egale asupra unui bun imobil. tatal meu a decedat in 1993 ,raminind in viata ... (vezi toată discuția)
Anularea act v/c - declaratie falsa AlexGM AlexGM Mama mea in varsta de 73 de ani vinde fratelui meu cu contract de V/C apartamentul ei, de fapt o donatie mascata, neprimind nicio suma de bani, desi in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare (pret neplatit) iancu123 iancu123 un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile ... (vezi toată discuția)