avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Buna ziua!
Am si eu o problema. Parintii mei au trait in concubinaj 20 de ani, inainte de a ma naste eu, tatal meu a mai avut 2 copii cu alta femeie, care ii poarta numele... El a decedat iar locuinta este mostenire de la parintii lui, iar in locuinta se afla bunuri achizitionate impreuna, dar sunt trecute pe numele tatalui. Cei 2 copii, au venit sa si ceara partea, insa la partajul succesoral, au cerut pe langa teren si imobil, si bunurile achizitionate impreuna de parintii mei in timpul concubinajului. As dori sa stiu daca au vreun drept la aceste bunuri.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters194043 , utilizator 20:50, 19 Februarie 2011
-Sigur ca au drept la mostenire
-sunt mostenitori rezervatari ca si dvs.
- asupra bunurilor dobandite in timpul concubinajului exista un drept de proprietate pe cote parti,
In mod teoretic au dreptul la toate bunurile tatalui in cotele stabilitede lege. Daca dintre aceste bunuri sunt si bunuri comune va trebui ca mama si dvs. sa va luptati pentru asta. Se poate dovedi comunitate de bunuri si din concubinaj.Aveti nevoie de ajutor daca nu puteti rezolva pe cale amiabila.

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc pentru raspuns, dar cum ma pot lupta pentru aceste bunuri?
in cadrul partajului succesoral.Fie vorbiti direct cu mostenitorii, fie actionati dvs. in justitie pentru stabilirea cotei din bunurile comune la care va refereati...in functie de ce s-a intmaplat la deschiderea succesiunii ( respectiv imediat dupa deces)
succes
av. Ileana Schwarz
fratii dvs vitregi au dreptul la casa, teren si bunurile mobile pe care le-a detinut tatal dvs. avand in vedere ca bunurile sunt toate trecute pe numele tatalui dvs singura rezolvare e pe cale judecatoreasca sa se stabileasca cat ia fiecare din mostenire.mama dvs are un drept de creanta asupra bunurilor mobile.

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale la divort craciunnicoleta craciunnicoleta Buna ziua, Ma pregatesc de un divort si am nevoie de cateva informatii, atat cat ma puteti ajuta. M-am casatorit in 2006.In 2007 am facut 2 credite de ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea ? swann_cta swann_cta Buna seara.Parinti mei au fost casatoriti ,iar dupa 7 ani au divortat ,in timpul casatoriei au cumparat o garsoniera pe numele amandurora ,dupa despartire nu ... (vezi toată discuția)
Situatie concreta succesiune greyabundance greyabundance Buna ziua! Este vorba de o situatie confuza pentru intreaga famile : Bunicul a decedat de cativa ani. Terenul unde exista acum locuinta a fost al tatalui lui, ... (vezi toată discuția)