avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SANCTIUNI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SANCTIUNI

Am o intrebare daca poate cineva sa ma ajute va rog frumos.. Asociatul unic al unui SRL a hotarat sa cesioneze partile sale sociale detinute la o societate. S-a facut hotararea, s-a facut contractul de cesiune, actul constitutiv s-a dat specimen de semnatura si declaratie pentru noii asociati in fata directorului ONRC. S-a depus hotararea la ONRC s-a publicat in M O dar Finantele au facut opozitie. S-a solutionat opozitia s-a dat drept castig firmei. Intre timp persoanele care au preluat soc au plecat din tara. Vechiul asociat vrea sa depunem statutul semant la onrc ca sa scape de societate. Intrebarea este: este legala procedura tinand cont ca toate actele au ramas la avocatul care a facut statutul, putem sa le cerem de la el bineinteles ca nu vrem sa ne trezim maine poimaine cu cine stie ce proces intentat de noii asociati
Va multumesc frumos pt raspuns
Cel mai recent răspuns: emilia_cristina , utilizator 19:28, 19 Februarie 2011
puteti solicita de la avocat orice acte din dosar.
face-ti o cerere in scris si o depuneti la sediul profesional al avocatului.daca va avea timp, le poate inmana pe loc.este un drept al dvs.
Dar eu, ca si vechi asociat iau actele de la avocat le depun la ONRC, (pot sa iau inclusiv copiile de CI ale noilor asoc?) pot sa ma dea noii asoc in judecata tinand cont cat de mult s-a prelungit procesul si ei poate intre timp s-au razgandit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)