avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva ptr.case
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva ptr.case

De mult timp incerc la div specialisti sa primesc raspunsul ptr.urmat problema:
In 2007(dupa aderare) un cetatean german infiinteaza o firma - activitate imobiliara... ptr. a cumpara o casa cu teren in RO. Imprumuta firma cu suma necesara si cumpara cu TVA cu taxare inversa (asa era legislatia). in 2008 imi cesioneaza firma .
casa este gata in 2009. de aici problemele : impozitul si TVA-ul
-casa este pe firma si deci platesc impozit prea mare .
-daca vand casa nu mai obtin pretul de cumparare ,dar platesc impozit pe ,,profit,, adica pe pierdere si trebuie sa returnez TVA-ul de la cumparare .
- in acelasi timp am inteles ca trebuie sa platesc lunarTVA-ul /20 ani ,daca nu am un contract de chirie pe casa .
nu stiu ce sa fac . daca firma ar functiona nu ar fi o problema ,cum pot sa ies cel mai ieftin din aceasta situatie ??? nici nu mai inteleg ce trebuie sa platesc .

Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 19:31, 20 Februarie 2011
platiti impozit pe venitul realizat din vanzare, dar in acelasi timp valoarea ramasa neamortizata reprezinta cheltuiala deductibila.
imobilele vechi se pot vinde in regim de scutire tva, dar daca alegeti varianta asta, trebuie sa returnati 18/20 din taxa dedusa, chiar daca a fost taxare inversa.
puteti opta pentru vanzarea cu tva si trebuie sa colectati tva 24% la pretul de vanzare.
(faceti calculele si vedeti cum e mai bine)
nu puteti iesi ieftin din situatie, pentru ca ati beneficiat de cateva avantaje atunci cand imobilul a fost construit pe firma - tva deductibila, amortizare, etc etc.

cum ramane cu TVA -ul de la taxarea inversa ? sunt obligata sa-o vars lunar 20 ani pana la terminarea ei ? trebuie sa am un contract cu chirie cu tva ?
nu inteleg cum trebuie sa fac sa fie legal si sa nu ma omoare cu taxele .
trebuie sa desfasurati activitati taxabile, in caz contrar trebuie sa restituiti o parte din tva dedusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate apartament de pe sc pe pf leventesanta leventesanta In noiembrie 2006 am cumparat un apartament in constructie pe o firma nou constituita si mi-am dedus TVA-ul prin taxare inversa. In acel moment, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Tva colectata la vanzarea unui mijloc fix popamariana2005 popamariana2005 Buna seara, Am si eu o intrebare: O societate comerciala achizitioneaza in anul 2011 din comunitatea Europeana ( taxare inversa) o autoutilitara pe ... (vezi toată discuția)
Se plateste tva? officeaviconta officeaviconta 1. Casa achizitionata pe firma cu taxare inversa prin contract de vanzare-cumparare. In iulie 2023 se implinesc 5 ani de la achizitie. In cazul vanzarii/darii ... (vezi toată discuția)