avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Alegerea unui nou primar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Alegerea unui nou primar

Daca primarul a decedat, in cate tururi de scrutin se voteaza la alegerea unui nou primar?


Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 20:52, 19 Februarie 2011
Buna seara !
Numarul tururilor de scrutin depind de numarul de voturi obtinute de candidati ...Daca un candidat obtine 50% +1 voturi din total voturi valabil exprimate iese din primul tur ( este ales primar) ... daca nu , se organizeaza al doilea tur de scrutin in care va fi ales cel care va strange mai multe voturi ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere primari SaizuCristian SaizuCristian Am o nelămurire dacă mă poate cineva ajuta cu un răspuns în privința alegeri primarilor.Alegerea se face în două tururi de scrutin sau se alege din ... (vezi toată discuția)
Care sunt avantajele legii 129/2011 privind modificarea legii 67/2004 pentru alegerea autoritãþilor administraþiei publice locale fata de vechiile prevederi ? Mathushalem Mathushalem Daca legea 67/2004 prevedea că este declarat primar candidatul care a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate in primul tur de scrutin, cel de-al ... (vezi toată discuția)
La alegerea reprezentantilor salariatilor ... Cristian Toba Cristian Toba La alegerea reprezentantilor salariatilor niciunul dintre candidați nu a întrunit jumătate plus unul din voturi (trebuie aleși 3 reprezentanți pt o ... (vezi toată discuția)