avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La alegerea reprezentantilor salariatilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La alegerea reprezentantilor salariatilor ...

La alegerea reprezentantilor salariatilor niciunul dintre candidați nu a întrunit jumătate plus unul din voturi (trebuie aleși 3 reprezentanți pt o unitate cu 70 salariați)
Trebuie organizat un al doilea tur de scrutin ?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
Cristian Toba, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:01, 24 Iulie 2020
Trebuie organizat un alt tur de scrutin pentru alegerea acestora.
Eu va recomand sa faceti proces verbal de sedinta cu rezultatele constatate, apoi sa faceti din nou convocare salariatilor pentru o viitoare intrunire in vederea alegerii reprezentantilor salariatilor.
Daca votantii isi pastreaza optiunea de vot , puteti sa tot tineti alegeri, tot asa va iesi .... Normal ar fi sa-i luati pe primii trei ca numar de voturi , daca functiile sunt identice Doar daca nu sunt se organizeaza pentru fiecare functie un tur de scrutin, apoi , pentru primii doi , al doilea tur, doar asa se poate obtine 50% + 1 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere viceprimar brandon5 brandon5 Buna ziua. Care este procedura pentru alegerea viceprimarului unei localitati? Votul este secret sau nu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Alegerea viceprimarului dan18dana18 dan18dana18 De exemplu ce se intampla daca in sedinta de constituire a Consiliului local acum in 2012 nu se poate alege viceprimarul?? ati auzit de asemenea situatii??? ... (vezi toată discuția)
Alegere primari SaizuCristian SaizuCristian Am o nelămurire dacă mă poate cineva ajuta cu un răspuns în privința alegeri primarilor.Alegerea se face în două tururi de scrutin sau se alege din ... (vezi toată discuția)