avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea unui contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea unui contract de prestari servicii

Exista un contract de prestari servicii, in care se specifica, la capitolul "Durata contractului", ca acesta se prelungeste automat (pe cate un an) daca nici una din parti nu isi exprima intentia in sens contrar. In aceasta conditie, se justifica un act aditional privind prelungirea contractului pe inca un an? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 10 Noiembrie 2008
daca exista scris in contractul initial ca durata se prelungeste automat pe perioade succesive egale cu cea initiala atunci teoretic nu se mai justifica un act aditional in care sa cuprindeti acest lucru. daca totusi veti face un act aditional in acest sens, el nu este nelegal, ci vine ca o confirmare o data in plus a existentei drepturilor si obligatiilor partilor.

desi nu prea are legatura cu intrebarea Dvs., din experienta va spun ca la registrul comertului, la contractele de inchiriere, asociere in participatiune, comodat, etc, ca dovada a spatiului/sediului, registrul trece doar perioada initiala, iar dupa expirarea acesteia sediul apare ca expirat, desi nu exista mentiunea rezilierii contractului cu privire la spatiu.
Este de preferat incheierea unui act aditional la expirarea duratei incheierii contractului initial.
Nu este imperios necesar, insa daca il faceti nu este gresit. Dar nu se justifica daca nu doriti sa schimbati nici o clauza contractuala initiala.
in cazul in care o societate isi schimba denumirea, sediul social si implicit nr la Reg com, este necesara si obligatorie incheierea de acte aditionale la contractele incheiate cu tertii?
va multumesc
Nu este obligatorie incheierea de astfel de acte. Este suficient sa-i anuntati ca incepand cu data de ... S.C. si-a schimbat denumirea din .... in....., sediul social din ...... in ..... , la adresa atasati si o copie dee pe noul CUI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru firma dus la registrul comertului? ada2113 ada2113 contractul de comodat pentru firma incheiat intre proprietar si firma trebuie depus la registrul comertului? daca da ce se intampla daca nu l am dus - nu am ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract comodat sediu social Jan2012 Jan2012 Buna ziua, Am un SRL pentru al carui sediu social am incheiat un contract de comodat pe o durata de 1 an dar exista si mentiunea ca se prelungeste automat in ... (vezi toată discuția)
Prelungire sediu social si mandat adm just.rain just.rain Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie: atat sediul social cat si mandatul administratorului la un srl au expirat in urma cu un an. Intrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)