avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui apartament prin intermediul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui apartament prin intermediul unei agentii

Sunt in situatia de a cumpara un apartament.Dupa mai multe telefoane in stanga si in dreapta am fost contactat de o agentie care mi-a recomandat un apartament,pe care ulterior l-am si vizitat.Am cazut de acord cu proprietarul asupra pretului urmand sa mergem la agentie sa platesc un acont de 500 euro restul cand se va finaliza tranzactia.Dupa ce am platit,Vanzatorul apartamentului nu a vrut sa mai plateasca acel 1% comision agentiei spunand ca nu are nici un contract cu ei ci a fost racolat prin alte surse(ziar,internet)in care avea el postat anuntul de vanzare al apartamentului.Astea fiind spuse Vanzatorul mi-a propus vanzarea apartamentului fara agentie ,adica in particular ca persoane fizice si binenteles dupa recuperarea celor 500 de euro pe motiv ca proprietarul nu se prezinta cu actele la semnat.In schimb in acea hirtie in care specifica suma ca si acont mai precizeaza faptul ca daca tranzactia nu se finalizeaza ,eu si alte rude de pana la gradul 3 nu avem cum sa cumparam acel apartament timp de un an pentru ca altfel vom fi penalizati etc...Intrebarea mea este daca totusi pot face tranzactia cu vanzatorul fara sa-mi fie frica de acea agentie cu penalitatile ei,mizand pe faptul ca proprietarul nu are nici un contract si nu a depus nici o hartie despre acel apartament la respectiva agentie imobiliara. Va multumesc anticipat pentru raspuns si va urez o zi placuta in continuare.:)
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:21, 20 Februarie 2011
in mod cert o sa aveti ;probleme cu agentia...dar s-ar rezolva daca aveti dovezi certe ca ati gasit apartamentul si intr-un anume ziar. bineanteles ca trebuie sa dovediti cu articolul dara s-ar ajunge in instanta.
daca dvs aveti un contract cu ei , trebuie sa-l respectati mai ales ca in realitate ei l-au gasit. agentia va afla ca l-ati cumparat dvs
mai bine renuntati sa cumparati acel apartament. la cate oferte sunt pe piata imobiliara sigur veti gasi o casa cum doriti si care sa aibe acte in regula si un proprietar corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie imobiliare mi-a tras teapa Maria Nigel Maria Nigel buna ziua.....iata problema mea. in luna noiembrie 2010 am vrut sa achizitionez un apartament cu credit bancar. Cei de la banca mi-au zis ca in prealabil ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - agentie imobiliara AlexPetru AlexPetru In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)