avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda circulatie

pentru a depune o contestatie este necesara plata amenzii de circulatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:13, 20 Februarie 2011
Buna ziua !
NU ....
vi se pare ciudat ca la un control efectuat de un echipaj de polititie,avand toate actele in regula sa primesc o amenda de 402 ron...sau 201 ron in 48 de ore pentru lipsa buletinului de identitate?
Nu , are acoperire legala ....:stunned:
este vorba de art 101 alin.1 pct. 18.
Art. 101.OUG 195/2002 - alin. (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
"18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2)
art 35 alin (2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

la clasa III de sanctiuni se aplica de la 6 la 8 puncte-amendă...inseamna intre 402-536
oricum, contestati pv-ul, nu va costa. ar fi bine totusi sa platiti jumatate din ea, daca mai sunteti in termenul de 48 de ore, daca se respinge contestatia, nu mai aveti posibilitatea sa platiti la jumatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru neposedarea permisului csabici2 csabici2 buna seara! azi am fost amendat ca am condus pe drumurile publice fara permis de conducere la 6 puncte amenda 540 lei comform art 101/1/18 dar nu o gasesc ... (vezi toată discuția)
Amenda-lipsa cert. inmatriculare euangajat euangajat Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit amenda de 420 de lei si 6 puncte penalizare pentru ca nu am avut la mine certificatul de inmatriculare al ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva? franky franky Buna ziua, Astazi am primit procesul verbal si am impresia ca amenda e abuziva. Am virat la stanga de pe banda obligatorie de dreapta si am fost oprit ... (vezi toată discuția)