avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Am pierdut un recurs si doresc sa formulez plangere impotriva unui martor pentru marturie mincinoasa.
Mi se va lua si mie declaratie sau este suficient daca trimit un avocat care sa ma reprezinte?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:01, 21 Februarie 2011
aproape sigur veti fi audiat de catre politie / procuror cu privire la aspectele reclamate. este bine sa fiti sigur ca este vorba de marturie mincinoasa si ca nu suntem in prezenta unei declaratii deformate doar de aspecte subiective ce apartin martorului (fiecare persoana percepe in felul sau anumite situatii de fapt, in functie de educatie, pregatire profesionala si scolara, de circumstantele reale, etc).
1.Daca aveti probe care sa demonstreze(dovedeasca) infractiunea de marturie mincinoasa la care va referiti(acte,martori,alte probe acceptate de lege),puteti formula plangere impotriva respectivei persoane pentru infractiunea de respectiva ,prev.de art.260 c.pen.
Plangerea se depune la parchetul sau la politia competente teritorial.
2.In situatia in care in care nu aveti probe,daca cel impotriva caruia veti formula plangerea va fi scos de sub urmarirea penala,acesta,la randul sau,are dreptul sa formuleze plangere penala impotriva dvs.pentru infractiunea de denuntare calomnioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios kukycriss kukycriss Buna ziua, doresc si eu un raspuns la intrebarea: pot face plangere penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa, daca dosarul in care am fost acuzata ... (vezi toată discuția)
Martor la procesul de divort cris_deo cris_deo buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum ... (vezi toată discuția)