avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire Somaj

Buna ziua .
Apelez din nou la ajutorul dumneavoastra , dar de data aceasta chiar pentru mine.
Ma aflu in urmatoarea situatie :
-Am fost disponibilizat incepand cu 01.05.2010 , cu plati compensatorii de la o mare companie , avind in ultima luna un venit foarte mare (dat de platile compensatorii) pentru care s-au platit toate darile catre stat.
-M-am angajat imediat , si tot imediat am fost trinis in somaj de noul angajator : 13.05.2010.
-De atunci nu am reusit sa-mi gasesc un loc de munca .
Ideea este urmatoarea :
Daca pentru calculul somajului se ia in calcul venitul pe ultimele 12 luni si conditia de a beneficia de somaj este sa ai 12 luni lucrate din ultimele 24 , atunci eu ma pot angaja pe o perioada scurta astfel incat sa intru din nou in somaj si sa-mi intre la calcul si salariul acela urias de pe ultima luna ?
Este posibil ?
Legea imi permite ?
Ce perioada trebuie sa lucrez pentru a beneficia din nou de somaj in conditiile specificate ?

Va multumesc.
Cu deosebit respect ,
Mihai H.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
PracticMan, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul ccc crisn crisn Buna ziua! Am si eu o intrebare,daca societatea in care lucrez se va inchide peste o luna si de 1iunie se vor acorda salarii compensatorii in patru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj/ indemnizatie crestere copil lllllllll lllllllll Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la indemnizatia de somaj; am citit si legislatia dar am nevoie de confirmare pe cateva aspecte sa vad ca am inteles ... (vezi toată discuția)
Protecție socialã andreiandrei470 andreiandrei470 Bună seara. Vă rog să imi dați o lămurire, eu am fost disponibilizată anul aceasta din cadrul Regie Naționale a Pădurilor,sunt în șomaj ... (vezi toată discuția)