avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CALCUL CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CALCUL CCC

Buna ziua!
Am si eu o intrebare,daca societatea in care lucrez se va inchide peste o luna si de 1iunie se vor acorda salarii compensatorii in patru transe,adica 4 salarii,acesti bani se iau in calculul concediului de materniatte si dupa la calcului indemnizatiei?sunt supusi impozitului si la toate darile catre stat?multumesc
Cel mai recent răspuns: crisn , utilizator 12:57, 22 Aprilie 2013
1. Salariile compensatorii sunt impozitate deci se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC.

2. Asupra salariile compensatorii nu se calculeaza si nu se plateste contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii si deci nu sunt luate in calcul indemnizatiilor pentru concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate).
Multumesc din suflet!
Dar daca eu intru in concediu de maternitate in septembrie si calculul pt acest concediu de face pe ultimele 6 luni si eu trei luni am cotizat si trei luni nu,cum se procedeaza?
Din ultimele 6 luni se vor lua in calcul numai cele 3 luni in care ati avut venituri din salarii.
In cazul in care s-au cotizat doar 3 luni din cele 6, nu inseamna ca nu exista continuitatea de 12 luni anterior nasterii copilului pentru a se beneficia de indemnizatai pentru cresterea copilului?Si, ca urmare, nu se poate beneficia de ea ci doar de concediu pre/post natal?
Daca am inteles eu bine, @crisn, sunteti in somaj indemnizat?

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal si firma inchisa fulgisordenea fulgisordenea buna ziua, la31 iulie se va inchide firma unde lucrez si atunci voi avea 5 luni de sarcina. cum trebuie sa procedez sa pot sa iau si eu indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida, societatea intra in faliment atviorica atviorica imi spuneti va rog ce se intampla daca sunt in prenatal/ postnatal si societatea intra in faliment , concediind toti angajatii?cum se calculraza in acest caz ... (vezi toată discuția)