avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Preluarea si prezentarea pe un website a datelor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Preluarea si prezentarea pe un website a datelor tehnice/fotografii a produselor electrocasnice

Buna seara.
Vreau sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite in cazul prezentarii de date tehnice, fotografii, manuale de instalare, pliante, pe un website, a produselor electrocasnice. Ceea ce vreau sa ofer pe website sunt doar informatii despre diverse produse oferite de catre firme de acelasi profil, ceea ce ar putea fi considerata ca si reclama gratuita.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 10:30, 11 Martie 2011
Trebuie sa intelegeti ca nu se pot legifera cazuri individuale. In marea ei parte legea creaza un cadru relativ general pentru fiecare societate, iar in situatia data se specifica clar in lege ca nu aveti dreptul de a folosi niciun fel de material de creatie, fara acordul titularului dreptului de autor.

Este de la sine inteles ca poza si brosura tehnica sunt materiale de creatie si apartin unei entitati, in cazul de fata producatorului X, care trebuie el sa decida daca promovarea pe site-ul dumneavoastra ar putea fi in interesul lui si implicit sa va dea acordul.
EllaClau a scris:

Producatorul nu pierde nimic, fotografia ai apartine, cartea tehnica ai apartine.

Daca va duceti la un poet, ii luati poeziile si ii promiteti ca va fi cunoscut in toata lumea, ce prejudiciu ii provocati? Si totusi nu aveti voie sa faceti asta, pentru ca drepturile de autor ii apartin.

La fel si in cazul companiilor, legea e foarte clara, fotografiile si materialele le apartin si va trebuie acordul pentru a le copia. Dreptul de autor nu se extinde insa si asupra datelor tehnice si celorlalte informatii, fapte, idei samd.

Cum v-am spus, la cumpararea unui produs primiti dreptul de a fotografia produsul, de a publica poze cu el samd. Deci user-generated content puteti avea fara acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin on line - ce informatii de pe alte site-uri am voie sa folosesc? irina_istrate irina_istrate Buna ziua, Am tot citit despre \\"Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala\\", dar nu am gasit ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Drept de autor - fotografie personala utilizata comercial black_00 black_00 Salut, Recent am descoperit ca imi este folosita imaginea pe o coperta de carte a unui autor american. Cartea se poate gasi pe amazon: ... (vezi toată discuția)