avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu creditul in caz de deces?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu creditul in caz de deces?

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea problema.
Acum 4 ani tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la banca,iar in noiembrie 2010 din pacate a decedat. Am anuntat banca si ni s-a raspuns ca nu conteaza ce s-a intamplat, ca sotia preia creditul. Este legal?
De atunci mama a primit numeroase apeluri telefonice prin care i se cerea sa plateasca. Ea nu are nici un venit, nu este salariata.
Sapatamana aceasta am aflat ca banca a vandut creditul unei societati de recuperari. Ce se poate intampla? Poate fi obligata sa plateasca pentru creditul acesta? Se poate lega societatea de recuperare si de copii ? In sensul ca imi poate cere mie sa platesc?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:04, 20 Februarie 2011
Daca a fost facuta succesiunea dupa tata,mostenitorii-sotia si copiii-au preluat si datoriile defunctului.
Verificati daca a avut si o asigurare de viata/accident.De obicei, in special persoanelor in varsta, li-se impune o astfel de asigurare.
Daca nu exista acoperire prin asigurare, datoria se transmite mostenitorilor, in acelasi procent ca si bunurile personale.
Nu a avut asigurare.
Credeti ca sunt sanse de negociere cu cei de la recuperari? Ar fi multumiti cu plata a jumatate din credit de exemplu? Nu am mentionat ca mai sunt de achitat 6000 de euro.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
gia2011, utilizator
Mostenitorii defunctului vor plati datoriile catre banca,as cum este prevazut in contractul de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit persoana decedata LORENA.C LORENA.C Buna ziua, O persoana apropiata mie, al carei sot a decedat de curand a aflat ca decedatul a facut acum 4 ani un credit bancar pentru nevoi personale in ... (vezi toată discuția)
Mai platesc sau nu rata la banca??? i_u_l_i_a_n_a i_u_l_i_a_n_a Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale al unui decedat Raluca_Ganea Raluca_Ganea Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 1 an si jumatate si avea un credit de nevoi personale (refinantare), insa fara asigurare. Ce se intampla cu creditul ... (vezi toată discuția)