avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara girant si coplatitor.In urma decesului am primit somatie de plata pe numele tatalui precum si numeroase telefoane de la banca prin care eram anuntata ca trebuie sa achit creditul restant.Va rog sa-mi spuneti daca mostenitorii sunt obligati sa preia o datorie care nu a fost garantata.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:38, 26 Ianuarie 2010
ar trebui sa va interesati daca nu cumva a avut incheiata asigurare de viata. Din experienta proprie va spun ca nu se dau credite fara aceasta asigurare. Dar ei incearca. Oricum voi reveni cu clarificari
Creditul nu a fost garantat.Am fost foarte surprinsa cand am aflat ca nu i-au facut asigurare.
Masa succesorala inseamna activ ( bunuri) si pasiv ( datorii).
La acceptarea unei mosteniri vom prelua inclusiv datoriile. De aceea banca s-a indreptat impotriva dvs.
Aveati posibilitatea acceptarii sub beneficiu de inventar, asta insemnand ca datoriile puteau fi acoperite exclusiv din executarea bunurilor proprii ale defunctului, si nu din executarea bunurilor dvs. proprii.
ati acceptat succesiunea dupa tatal dvs. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Mai platesc sau nu rata la banca??? i_u_l_i_a_n_a i_u_l_i_a_n_a Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)