avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile la intretinere, este incompleta si incorecta ?

Exista un model de tipizat pt. cheltuielile la intretinere care,trebuie folosit de catre toate asociatiile de proprietari ? Ori fiecare asociatie concepe o lista/tabel, cum vrea? Este corect ca listele afisate sa nu fie semnate si stampilate nici de catre presedinte si nici de cenzor ci, doar de administrator ? Pe listele afisate nu trebuie sa fie trecute si facturile emise de catre furnizori,(nr.si valoarea facturii )?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 08:23, 25 Februarie 2011
In ordinul nr. 1969 din 09/11/2007 exista un model de lista. Practic, acelea sunt niste conditii minime pe care un administrator trebuie sa il indeplineasca, insa se accepta si extinderea ei.
Sigur ca la o lista trebuie atasata baza de calcul, care trebuie sa cuprinda nr. facturii, valoare si modul de repartizare.
Daca nu sunt semnate de presedinte sau de cenzor, sesizati urgent primaria, departamentul de indrumare al asociatiilor de proprietari.
Dar mai inainte de a reclama la primarie, atrageti atentia administratorului sa puna pe lista tot ce tine de interesul proprieetarilor in privinta calculului cotelor de intretinere, iar comitetului executiv cererea ca aceste liste sa nu mai fie afisate pana nu sunt verificate, semnate si stampilate de cenzor si de presedinte.

Ca poate ei zic c-asa tre' sa fie!
Reclamatie catre Presedinte. Lista de plata este o factura iar presedintele platit din bani locatarilor are obligatia legala sa nu permita administratorului angajat sa afiseze liste de plata incomplete si ne semnate.
La primarie nu exista nicio sansa pt.ca ,Departamentul care este in legatura directa cu asociatiile de proprietari,sunt angajati tot de la diferite asociatii de proprietari(administratori,presedinti etc.) si, niciodata nu vor da dreptate niciunui reclamant. Iar presedintele asociatiei in cazul prezentat , are o varsta f.inaintata si nu se poate intelege cu el. Apropo de varsta, este specificat undeva varsta maxima admisa pentru aceasta functie ?

Multumesc
Nu zice nicaieri nimic de varsta, dar in cadrul asociatiei puteti stabili la adunarea generala anuala ca "orice presedinte care depaseste venerabila varsta de 90 ani sa isi dea demisia de onoare".

Alte discuții în legătură

Tabel intretinere serban_alin85 serban_alin85 De ceva timp la noi se afiseaza tabelul de intretinere fara sa fie semnat de catre cineva (administrator, presedinte, cenzonr) iar in acest tabel nu este ... (vezi toată discuția)
Nulitate liste plata scarlet scarlet listele de plata care nu sunt intocmite conform l82 si omf 2329, care nu au nici viza de legalitate a cenzorului, sunt cumva nule? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)