avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nulitate liste plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nulitate liste plata

listele de plata care nu sunt intocmite conform l82 si omf 2329, care nu au nici viza de legalitate a cenzorului, sunt cumva nule?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:58, 29 Septembrie 2009
Listele de plata trebuie sa informeze locatarii din ce este compusa cota intretinerii, sa aiba rubrici, sa aiba la sfarsit un centralizator al tuturor facturilor si cat revine la impartirea lor pe persoana sau pe m2, cat este pretul mc de apa si alte informatii de interes pentru locatari.
Nu este obligatorie forma listei.
Este obligatoriu de a purta semnatura si stampila presedintelui asociatiei, pe front si semnatura administratorului (a celui care a intocmit-o) si a cenzorului pe ultima pagina.
Lista nu e atinsa de nulitate fara semnaturile acestea, dar poate fi contestata in scris in decursul a 10 zile de la afisare. Raspunsul trebuie sa-l primiti in urmatoarele 7 zile de la depunerea contestatiei. Aceasta trebuie facuta in 2 exemplare din care unul semnat si stampilat de presedinte si cu nr. de inregistrare ramane la Dv. Contestatia este adresata presedintelui asociatiei.
In cazul in care la aceasta contestatie nu vi se raspunde in termen, puteti face o contestatie la primaria de care apartineti, la Biroul pentru asociatiile de proprietari.
tocmai, ca nu are viza cenzorului. Care este reglemetarea legala? acel OMF?
nici acel mic centralizator nu este trecut, ncic acea impartire..
multumesc pentru rabdare. dar pur si simplu am incercat sa discut cu ei, le-am aratat si legea, dar nu vor sa modifice "modus operandi".
mai mult decat atat, nu au trecute nici data afisarii nici data scadentei.
Procedura este cea pe care v-am descris-o. Asta e in teorie.
In practica la ce spuneti Dv. sunt convinsa ca nici contestatia nu v-o vor primi-o, deci va ramane calea sa mergeti la primarie, dar si acolo speranta e mica...sau cine stie? poate reusiti sa urniti problema....
Puteti trimite contestatia si prin posta cu confirmare de primire.
Mai este o cale de atac, dar parca nici macar nu-mi vine sa v-o sugerez...aceea ca, daca sunteti convinsa ca acea lista si in continut este gresita, nu numai vicii de forma, sa actionati in judecata asociatia.
Sunteti asociatie de proprietari?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
elga50, moderator
Inainte de instanta,apreciez ca se impune contactarea serviciului specializat din primaria responsabila.
In cazuri de abuz dupa cum este cel mentionat de autoarea topicului,primaria se implica
Concluziile primariei sunt importante atat pentru solutionarea directa ,cat mai ales intr-o eventuala actiune in instanta
Pentru aceasta problema cred ca va puteti adresa compartimentului specializat din cadrul primariei, nu de alta, dar primaria i-a acordat atestatul asa ca il poate chema la ordine.

Alte discuții în legătură

Sanctiuni nerespectare omf 1969/2007 scarlet scarlet Ce sanctiuni pot fi aplicate unei persoane juridice care tine contabilitatea in partida simpla si nu respecta prevederile omf 1969/2007? Si cine le aplica? (vezi toată discuția)
Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile la intretinere, este incompleta si incorecta ? neri neri Exista un model de tipizat pt. cheltuielile la intretinere care,trebuie folosit de catre toate asociatiile de proprietari ? Ori fiecare asociatie concepe o ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi incadrarea? scarlet scarlet In cazul unor liste de plata ale unei asociatii de proprietari care in contradictie cu L82 si OMEF 1969/2007ca si cu art 21 din HG 1588/2007 nu ... (vezi toată discuția)