avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA de la stat in cazul contractelor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA de la stat in cazul contractelor comerciale

Buna ziua. Problema mea este mai spinoasa. In 2008 am primit o comanda de la o firma in valoare de 2 miliarde. Am livrat marfa, banii nu i-am mai primit nici pana azi si tva -ul l-am platit la finante. Am o sentinta definitiva in sensul ca este obligat sa-mi restituie banii. Nu poate fii executat si i-am facut plangere pt inselaciune. Intrebarea este , mai pot recupera tva-ul aferent acestei facturi platite catre stat? Cu stima. Multumesc
Cel mai recent răspuns: leahuadrian , utilizator 22:38, 21 Februarie 2011
Trebuie sa deschideti procedura de insolventa fata de client.
Ca sa primiti TVA-ul inapoi, clientul trebuie sa aiba procedura de faliment finalizata. Detalii gasiti la topicul urmator
www.avocatnet.ro/content/for...
Este valabila chiar daca firma este dizolvata de registrul comertului pt nedepunere situatii din 2007? Multumesc pt raspuns!
Aici m-ati prins, cred ar trebui sa va raspunda un jurist sau un avocat.
Daca firma a fost dizolvata in momentul in care i-ati emis factura, inseamna ca nu a dedus TVA-ul de pe facturile dvs.
Eu tind sa cred ca puteti sa cereti inapoi TVA-ul platit, dar cel mai bine ar fi sa vorbiti cu cineva de la Finante, poate stiu ei cum trebuie sa procedati.
Imi pare rau ca nu pot fi de ajutor.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Raspunsul este ca, clientul meu trebuie sa deschida procedura de insolventa, sa numeasca un practician specializat pe insolventa. Raspunsurile dv m-au indreptat spre solutia asta. Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Tva furnizor-debitor in insolventa biji biji O firma X achita avansuri pentru marfa unui furnizor Y. Aceste avansuri sunt facturate corespunzator, cu TVA, si inregistrate la client in contul 409. Marfa nu ... (vezi toată discuția)
Factura tva cu minus de la firma insolventa din 2009 neclaru neclaru cum influenteaza factura cu tva in minus de la firma aflata anul trecut in insolventa firma platitoare de tva, cum se opereaza in contabilitate si cum ... (vezi toată discuția)