Buna ziua, am cateva intrebari legare de urmatoarea situatie: in 2008 am plecat din tara cu un contract de munca printr-o firma de plasare a fortei de munca in tara C.... , am semnat cu ei un contract care printre altele stipula si obligatia plati serviciilor prestate de respectiva firma. Serviciile prestate de respectiva firma, le-am platit in proportie de cca 80% inainte de a pleca din tara, urmand ca restul sumei de sa il platesc in decurs de cateva luni. Ajuns in C.... , am uitat de restanta, si astfel m-am trezit in 2011, cu proces la judecatorie, proces in curs. Mentionez ca eu nu mai locuiesc la adresa la care locuiam in 2008, si astfel nu am reusit sa aflu in timp util de acest proces, care se putea incheia amiabil. Intrebarile mele sunt:
1. cum ar trebui sa procedez ?
2. are vreo relevanta actiunea judecatoreasca dupa trei ani de la consumarea faptei?
3. luând in calcul posibilitatea ca judecatorul sa dea firmei respective castig de cauza, cum voi fi constrans sa le platesc suma?
4. ce repercursiuni grave poate avea asupra mea sentinta favorabila firmei, respectiv neachitarea datoriei?
puteti fi executat silit asupra bunurilor d-voastra mobile si imobile; dar aici se poate pune si pr. prescriptiei precum si a faptului ca nu ati fost citat la adresa corecta, desigur daca d-voastra v-ati schimbat datele din buletin in mod oficial.