avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren confiscat de comunisti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren confiscat de comunisti

Buna ziua.

Am o problema. Strabunicul meu, avea o casa, casa ce era situata pe un teren cu o suprafata totala de 400 m.p. Comunistii in schimb i-au confiscat casa si terenul, pentru a construi un depozit de fructe si legume. Acum la 18 ani dupa moartea strabunicului, copiii acestuia, s-au gandit sa recupereze terenul, insa nu exista niciun act de proprietate, ci doar un act de despropriere fortata + actele in care acesta platea impozit pe acel teren.

Intrebarea mea este: se mai poate face ceva, referitor la acest teren?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vvvv , utilizator 20:53, 21 Februarie 2011
s-au depasit demult termenele.
Eu stiam ca s-au depasit termenele pentru terenurile confiscate romanilor care inainte erau peste granita, si au venit aici ca refugiati din fosta URSS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare intravilan dupa expirarea termenului din 30 noiembrie 2005 AndreiKer AndreiKer Buna seara, V-as cere sfatul intr-o alta problema si mai complicata privind un teren intravilan. Strabunica avea doua case pe doua intravilane invecinate ... (vezi toată discuția)
Proprietate & despagubiri M_G M_G As dori sa stiu daca urmatoarea situatie poate fi solutionata juridic sau altfel. Strabunica mea a detinut o casa (impreuna cu concubinul ei, cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)