avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Negociere fara publicare anunt participare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Negociere fara publicare anunt participare

Speta:
Am in gestiune un aparat medical perfect functional achizitionat de la un furnizor in anul 2001.(Mentionez ca acest furnizor este reprezentantul producatorului aparatului pe teritoriul Romaniei si detine Autorizatie CNCAN)
Acest aparat medical are nevoie acum de un up-grade pentru a putea corespunde performantelor cerute de medicina din ziua de azi , asta insemnand ca pe el pot fi puse niste componente care-i maresc foarte mult capacitatea de diagnosticare si tratament.Aceste componente cu care poate fi upgradat aparatul nu le pot lua decat tot de la producatorul aparatului initial intrucat altfel nu merge aparatul....
Intrebare: Pot face o negociere fara publicarea unui anunt de participare cu furnizorul initial al aparatului ( daca acesta s-ar afla intr-o asociere cu producatorul) ?
Spun asta intrucat am auzit ca ( nu stiu cat e de adevarat !) daca eu autoritate contractanta ( neplatitoare de TVA) as achizitiona direct de la producatorul aparatului as fi scutit de plata TVA-ului !? ( dar nu pot face asta deoarece producatorul nu are autorizatie CNCAN )si ma gandeam ca daca ei se asociaza as beneficia de aceasta scutire ?......sper ca m-am facut inteleasa...cred ca-i o chestiune mai mult fiscala dar poate careva ma poate lamuri.
Mentionez ca pentru mine conteaza mult acest TVA intrucat as face "ceva" economie....Va multumesc.....
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 20:33, 21 Februarie 2011
in acest caz, livrarea bunurilor este sau nu scutita de tva, in functie de calitatea furnizorului, daca este sau nu platitor de tva, celelalte aspecte prezentate de dvs. nu consider ca sunt relevante dpdv al tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putina atitudine in fata lipsei de etica profesionala si lipsei de profesionalism barsani2001 barsani2001 Buna, As dori sa stiu care sunt sansele de castig daca se da in judecata un medic care a pus un diagnostic gresit (cancer pe col uterin)...este in primul ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Tva in ue cristian_conea cristian_conea Voi infiinta in aceasta perioada o Intreprindere individuala - consultanta. Clientul meu este strain, din UE, platitor de TVA. Facturile pe care le emit pot fi ... (vezi toată discuția)