avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa incadrare?

Buna ziua. Cum se stabileste clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare in cazul personalului contractual incadrat conf. L 284/2010 ca Inspector de specialitate gr.II, caruia i sa stabilit clasa de salarizare 33 si coeficientul de ierarhizare 2,20, daca functia specifica pe care o ocupa are clasa de salarizare 50 si coieficientul de ierarhizare 3,35, corespunzator transelor de vechime, clasa de salarizare ar fi 57, coeficient de ierarhizare 3,99. Mentionez ca este vorba de inst.pub.locala, ca s-a transformat postul din post de studii medii in post de studii superioare, conf.OG 10/2008, fiind post unic,in anul 2008, reincadrarea conf.L 284/2010 s-a facut in raport cu incadrarea avuta la 31.12.2010, respectiv pentru S, dar pentru prima data a aparut distinct intr-o lege fc.specifica dar mentionata ca fiind pentru studii medii. Concret este vorba de Sef SVSU.
Care clasa de salarizare si coeficient de ierarhizare este cel corect in cazul meu, daca, contrar rationalului, o incadrare pentru S este mai mica decat o incadrare pentru M?
Cel mai recent răspuns: snadica , utilizator 16:24, 28 Februarie 2011
Stimate(a) domn(doamna/domnisoara) nu am inteles nimic din ce ai scris pe forum . cred ca trebuie sa vii cu lamuriri suplimentare Care este gradatia dvs. si in ce nivel va incadrati (stat/teritoriale/locale). In acest an nu ne intereseaza coeficientul de ierarhizare. Vorbiti de institutie publica locala dar incadrarea si clasa de salarizare o dati de la teritoriale(prefecturi /consilii judetene). Hotarati-va.
L.248/2010, Cap.II, 1,b- grila ce cuprinde functiile de executie pentru personalul contractual: Insp.de specialitate gr.II la inst.pub.locale (primarie de comuna) clasa de salarizare 26, coeficient de ierarhizare 1,86, adaugat clasele de salarizare corespunzatoare transelor de vechime, in nr.de 7 in cazul meu, rezulta clasa de salarizare 33, careia ii corespunde coeficientul de ierarhizare 2,20 (prima grila din anexele L284).
Dar nu asta era intrebarea. Incadrarea este de Inspector specialitate gr.II, functia specifica Sef SVSU.
Daca pentru Insp.de specialitate trebuie sa ai studii superioare, L 284 mentioneaza ca si conditie de studii pentru Sef SVSU- studii medii, clasa de salarizare 50, coeficient de ierarhizare 3,35. Asta ce inseamna in viziunea d-lor luminati ce au gandit aceasta lege: Unui absolvent de facultate, caruia i s-a transformat postul in post de S ( prev.OG 10/2008) inca din 2008, i s-a stabilit o clasa de salarizare si un coeficient de ierarhizare la jumatatea altui coleg ce are doar studii medii.
Intrebare: Daca functia specifica ocupata, intr-un caz si in altul, este de Sef SVSU, diferind doar incadrarea facuta conform studiilor absolvite, pot cere ca la incadrarea de Insp.de specialitate gr.II sa mi se aplice clasa de salarizare si coeficientul de salarizare ca Sef SVSU? Pentru ca asta sunt de fapt, chiar daca, spre "rusinea" mea, am terminat o facultate, multumita careia, candva, voi primi jumatatea salariului colegului care s-a oprit, bravo lui, la liceu.
Cam greu de explicat, dar asta este trista realitate...
Facem atata caz de functia de sef SVSU care de fapt nu reprezinta decat o simpla incadrare, atunci cand vin controalele de la Situatii de urgenta sa fie cine "dragut cu acestia" pentru ca de fiecare data primarul nu are timp de ei. Pentru aceasta functie incadrarea s-a facut la nivelul cum era incadrata sau avea studii persoana care a fost propusa de catre primar si aprobata de consiliul local.? Legal ar trebui sa fie de studii superioare de lunga durata consilier/inspector de specialitate gr. IA . Dar poate foarte bine sa fie de inspector de specialitate/subinginer cu studii de scurta durata tot gr. IA .Ca, dupa noua lege a salarizarii se numeste referent, inspector, subinginer IA este "alta marie dar cu aceiasi palarie" sau pur si simplu referent tr. IA. Ca sunt foarte multe situatii cand acest sef, el centreaza el da cu capul nu mai vorbim. Functia in sine de sef serviciu implica conform legii sa ai in subordine cel putin 7 functii de executie pentru a beneficia de 30% spor de conducere, ceea ce la acest serviciu este imposibil deoarece 7 persoane in subordine care sa fie retribuite de la bugetul local nu-si justifica cheltuielile. Notiunea de "inspector de specialitate reprezinta nivelul studiile absolvite" . Daca in Statul de functii al acestui serviciu este prevazut sa fie ocupat cu studii superioare de lunga durata gr. IA iar dumneavoastra aveti gradul II nu este nici o problema il puteti ocupa linistit. Daca este prevazut pentru studii de scurta durata SSD iar nu este nici o problema deoarece il puteti ocupa. Inclusiv il puteti ocupa si pentru studii medii chiar daca a-ti absolvit studii superioare. Problema este numai la salarizare pentru ca o sa aveti o incadrare pe masura nivelului studiilor postului nu cele absolvite de dumneavoastra.Nu se poate ocupa atunci cand postul este prevazut pentru studii superioare de lunga durata iar dvs. sa zicem ca aveti studii SSD sau studii medii. Mai vorbim.
Va rog frumos, stimata doamna, cititi intrebarea pe care am postat-o, de doua ori, cititi raspunsul dat de dvs. si incercati sa gasiti similitudini si interferente. Puteti? Eu nu.
Oricum, va multumesc de straduinta.
PS Acei "ei centreaza ei dau cu capul" cum le spuneti, in mare majoritate, fac destul de multe intr-o primarie, nu doar probleme de situatii de urgenta.Controlul de la ISU nu vine la Primar, ci inspecteaza Primaria, institutiile subordonate si unitatea a.t. in domeniul prevenirii situatiilor de urgenta, de care raspunde Seful SVSU, iar Primarul ,ca Presedinte CLSU, semneaza PV control ce se incheie la sfarsitul controlului, alaturi de Seful SVSU, de luare la cunostinta a celor constatate.Asta pentru SU.

Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
zama cristian, utilizator
In judetul Arges , incadrarile din luna ianuarie 2011 pentru seful SVSU au fost facute dupa cum a inteles fiecare secretar sau primar legislatia ( inspector specialitate sau sef SVSU ) . Asociatia Regionala Arges a Serviciilor de Urgenta a trimis un memoriu la Ministerul Muncii in data de 24.01.2011 si inca nu a primit un raspuns .

Alte discuții în legătură

Reincadrare sef svsu in anul 2011 stelios stelios cum se reincadreaza un salariat care are functia de sef SVSU in anul 2011 care are studii superioare si o vechine in munca de 13 ani ? (vezi toată discuția)
Reincadrarea in anul 2011 zama cristian zama cristian Are cineva cunostinte in domeniu, al resurselor umane, despre cum se reincadreaza Seful SVSU in 2011, atunci cand acesta are studii superioare si in anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Salarizare sef svsu baiasuion baiasuion sunt incadrat pe postul de sef svsu la o primarie din 2008 si vreau sa stiu cand am dreptul la o avansare intro treapta profesionala superioara? Va multumesc ... (vezi toată discuția)