avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa incadrare?

Buna ziua. Cum se stabileste clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare in cazul personalului contractual incadrat conf. L 284/2010 ca Inspector de specialitate gr.II, caruia i sa stabilit clasa de salarizare 33 si coeficientul de ierarhizare 2,20, daca functia specifica pe care o ocupa are clasa de salarizare 50 si coieficientul de ierarhizare 3,35, corespunzator transelor de vechime, clasa de salarizare ar fi 57, coeficient de ierarhizare 3,99. Mentionez ca este vorba de inst.pub.locala, ca s-a transformat postul din post de studii medii in post de studii superioare, conf.OG 10/2008, fiind post unic,in anul 2008, reincadrarea conf.L 284/2010 s-a facut in raport cu incadrarea avuta la 31.12.2010, respectiv pentru S, dar pentru prima data a aparut distinct intr-o lege fc.specifica dar mentionata ca fiind pentru studii medii. Concret este vorba de Sef SVSU.
Care clasa de salarizare si coeficient de ierarhizare este cel corect in cazul meu, daca, contrar rationalului, o incadrare pentru S este mai mica decat o incadrare pentru M?
Cel mai recent răspuns: snadica , utilizator 16:24, 28 Februarie 2011
Imi trimiti si mie un semn, te rog, cand primiti un raspuns? Chiar daca secretarii uat se cred atotstiutori, nu este deloc asa. Cum ai rezolvat cu incadrarea? Eu am reusit sa il fac sa ma incadreze ca insp.de specialitate, acum ma chinui sa fac berbecul sa inteleaga ca tot eu sunt cel ce se ocupa de situatii de urgenta, ca mi-a schimbat incadrarea conform vechimii si studiilor avute, dar functia ocupata a ramas aceeasi si ca, conform legislatiei romanesti, daca esti prost si faci o facultate vei avea salariu la jumatatea celui cu studii medii ( asa este in cazul nostru!??...)
Aveti dreptate ,"daca esti prost si faci o facultate vei avea salariu la jumatatea celui cu studii medii ( asa este in cazul nostru!??...) " .Inainte de a trimite memoriul la minister , colegul meu a dat telefon si a discutat pe tema asta cu cineva de la juridic si nu a stiut cum se fac incadrarile pt sef SVSU ; In momentul cand vom avea raspunsul scris de la Ministerul Muncii il voi trimite tuturor care sunt sefi SVSU pentru a le arata si secretarilor sau primarilor .

Si eu am facut o adresa catre Ministerul Muncii , tot pe aceasta tema.
Sunt sef S.V.S.U . In 2006 cand am data examen pe aceasta functie mi s-a pus conditia sa am srudii superioare de lunga durata cu diploma de licenta.
Acest serviciu este un serviciu descentralizat in subordinea Consiliului Local ,iar personalul acestui serviciu poate fi incadrat atat cu personal angajat cat si cu personal voluntar . Acest serviciu are o organigrama si un stat de functii. Necesitatea acestui serviciu este intradevar justificata , dar de acest lucru isi dau seama doar cei care trec printr-o situatie de urgenta. Am facut aceste specificatii pentru cei care isi dau cu parerea despre acest serviciu si seful acestui serviciu. Tot pentru cei neavizati , suntem obligati sa ne prezentam in fata consilierilor sa ne sustinem propunerile de buget pentru dotarea serviciului si cheltuielile de personal. In cazul meu in 2006 postul a fost creat prin hotarare de consiliu si s-a pus clar conditia de studii superioare iar acum Ministerul Muncii vine cu aceasta functie pe studii medii , in ce tara traim domnilor. Tot pentru cei neavizati , sectorul de competenta al serviciului pe care il conduc are in componenta sa cinci sate si peste 8000 de locuitori asta inseamna peste 3500 gospodarii ,credetima ca se justifica cu ,,varf si indesat,, utilitatea acestui serviciu .
Va rog anuntatima si pe mine daca primiti adresa de la Ministerul Muncii , la fel voi face si eu . Ar trebui sa-i convingem sa revina la prima propunere din primul proiect de lege a salarizarii unde functia de sef svsu era de studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare sef svsu in anul 2011 stelios stelios cum se reincadreaza un salariat care are functia de sef SVSU in anul 2011 care are studii superioare si o vechine in munca de 13 ani ? (vezi toată discuția)
Reincadrarea in anul 2011 zama cristian zama cristian Are cineva cunostinte in domeniu, al resurselor umane, despre cum se reincadreaza Seful SVSU in 2011, atunci cand acesta are studii superioare si in anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Salarizare sef svsu baiasuion baiasuion sunt incadrat pe postul de sef svsu la o primarie din 2008 si vreau sa stiu cand am dreptul la o avansare intro treapta profesionala superioara? Va multumesc ... (vezi toată discuția)