avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ipoteca si sechestrul asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

ipoteca si sechestrul asigurator

Buna ziua
Pe un imobil apartinand unei SC pe care exista o ipoteca de rangul 1 in favoarea unei persoane fizice, ulterior MFP-ANAF-AFP a notat sechestru asiguratoriu.
Intrebarea mea este in cazul executarii cine are prioritate ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ryan1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ryan1 , utilizator 14:52, 24 Februarie 2011
Se poate si ca ANAF sa scoata la vanzare ( dar face munca in zadar) si in cazul in care vinde, va distribui banii.
@godot
Distribui cum ?!?
1. poate sa scoata ANAF la licitatie daca primul cu ipoteca de rangul 1 nu vrea ?
2. daca totusi poate si se liciteaza un pret care nu acopera in totalitate cheltuielile si cele doua ipoteci cum se face distribuirea sumei ?
ryan1 a scris:

@godot
Distribui cum ?!?
1. poate sa scoata ANAF la licitatie daca primul cu ipoteca de rangul 1 nu vrea ?
2. daca totusi poate si se liciteaza un pret care nu acopera in totalitate cheltuielile si cele doua ipoteci cum se face distribuirea sumei ?

Am raspuns mai sus atat eu cat si @godot
Da ANAF poate sa solicite excutarea unui imobil chiar daca are doar sechestru si chiar daca inaintea acestui sechestru este instituita o ipoteca.
Cel care e titularul ipotecii poate sa conteste executarea silita.
Ca regula nu se acopera cheltuielile in cazul executarii silite iar debitorul va fi urmarit de ANAF si de oricine.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe un imobil ipotecat conventional Irina S. Irina S. Se poate dispune un sechestru asigurator pe un imobil care anterior a fost ipotecat conventional? Care va fi ordinea de indestulare a acestor doi creditori? (vezi toată discuția)
Ipoteca conventionala - peste care anaf a pus sechestru asigurator fany22 fany22 Buna ziua, Am imprumutat o soc. com cu o suma, iar administratorii mi-au garantat cu 1 teren, am facut contract de imprumut cu garantie imobiliara pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita nisalexa nisalexa poate o banca sa execute un imobil, daca aceasta are ipoteca de rang II, in timp ce executare bancii de rang I, a fost suspendata la cererea bancii de rang II? (vezi toată discuția)