avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca conventionala - peste care ANAF a pus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca conventionala - peste care ANAF a pus sechestru asigurator

Buna ziua,

Am imprumutat o soc. com cu o suma, iar administratorii mi-au garantat cu 1 teren, am facut contract de imprumut cu garantie imobiliara pe terenul respectiv.

Acum finantele publice, au pus sechestru asigurator pe acel teren in baza legii 7/1996, si am primit o comunicare.

Intrebarea mea este, puteau finantele pune sechestru asigurator cata vreme eu am garantie imobiliara notata in CF exact pe acel teren? Ce inseamna asta?
Ar trebui sa fac plangere?

Astept un raspuns cat mai repede, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 21:38, 9 Aprilie 2010
...sechestrul asiguratoriu putea fi pus si dupa ipoteca dvs...asta nu inseamna ca ar avea si un rang preferential...in caz de executare dvs sunteti primul care se va indestula din bun...
Deci n-are rost sa fac plangere...ca nu voi reusi sa-i fac sa-si ridice sechestrul, am citit si eu in legea 7/1998 Art. 27. - (1) Înscrierile în cartea funciara îsi vor produce efectele de opozabilitate fata de terti de la data
înregistrarii cererilor; ordinea înregistrarii cererilor va determina rangul înscrierilor.

Daca eu acum merg la executor cu contractul de imprumut cu ipoteca imobiliara sa-l execut, inseamna ca se va vinde terenul, ma voi indestula eu, si apoi Finantele Publice?

Multumesc pt. sfat!
ovi_dragomir a scris:

...sechestrul asiguratoriu putea fi pus si dupa ipoteca dvs...asta nu inseamna ca ar avea si un rang preferential...in caz de executare dvs sunteti primul care se va indestula din bun...

Dar in situatia in care avem intai pus un sechestru asigurator pe imobil, dispus de catre o instanta penala, se mai poate pune alt sechestru pe acelasi imobil, sau o alta ipoteca de catre alti creditori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat amyamy amyamy As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie: Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)