avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua

Imi permit si eu o intrebare:
Daca mi s-a intocmit contract de munca pe perioada determinata fara ca sa activitatea sa fie conf Codului Muncii ( sezoniera etc ) ce este de facut in cazul in care vrei sa ramii la firma respectiva

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 30 Iulie 2008
ainginer a scris:

De fapt intrebarea mea ar fi trebuit sa sune astfel: ce se poate face avind in vedere ca acest contract a fost intocmit fara respectarea legii

Din pacate, faptul ca dvs vi s-a incheiat un CIM pe perioada determinata desi nu era incident nici unul din cazurile exceptionale in care se poate deroga de la regula CIM pe perioada determinata NU va transforma acest contract retroactiv intr-un contract pe perioada nedeterminata. Ma tem ca nu puteti face nimic...in mod normal ITM-ul, la inregistrare, ar fi trebuit sa verifice daca exista cauze legale care justifica incheierea unui CIM pe perioada determinata...acum, post factum, dupa ce ati semnat contractul si termenul acestuia a expirat, nu mai puteti face nimic...adica nimic concret in beneficiul dvs...evident, puteti face o sesizare la ITM ca angajatorul dvs foloseste angajati pe perioada determinata desi nu e voie....dar...qui prodest?

Toate cele bune!
buna ziua! as avea si eu o intrebare: contractul meu de munca a inceput pe 11 07 2008 si se incheia pe 31.07.2008 dar am avut garantia verbala de la angajator ca de la 01.08 mi se va face contract nedeterminat.acum lucrurile sau schimbat si contractul se prelungeste de la 1 09 fara posibilitate de a lucra toata luna lui august.ce se poate face legal in acest sens? va multumesc anticipat
Pentru "ioannnam2002"
-In per.11-31.07.2008 aveti CIM pe per. determinata;
-de la 01.09.2008 vi se va face alt CIM (nu se stie de care).
Nu puteti sa-l obligati pe patron sa va angajeze si in luna august.
Dar patronul este obligat sa anunte locurile vacante si pe unul din ele sa concurati si dvs.
Singurul lucru pe care il puteti face este sa acceptati sau nu un alt contract de munca in cadrul acelei societati si este bine sa stiti ca in cadrul unei societati nu puteti incheia la infinit contracte pe perioada determinata ci maxim 3 (conform Codului Muncii), apoi este obligatoriu contract pe perioada nedeterminata sau sa cautati alt loc de munca la alta societate.
ioannnam2002 a scris:

buna ziua! as avea si eu o intrebare: contractul meu de munca a inceput pe 11 07 2008 si se incheia pe 31.07.2008 dar am avut garantia verbala de la angajator ca de la 01.08 mi se va face contract nedeterminat.acum lucrurile sau schimbat si contractul se prelungeste de la 1 09 fara posibilitate de a lucra toata luna lui august.ce se poate face legal in acest sens? va multumesc anticipat

Nu are cum sa se prelungeasca de la data de 1 Septembrie, intrucat la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat contractul pe durata determinata, acesta inceteaza de drept (art.56 lit.j C.mun.). In speta, la data de 31.07.2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe durata determinata anne_david anne_david Buna ziua, Am un salariat incadrat cu CIM pe durata determinata. Contractul initial de 3 luni si 2 prelungiri de cate 3 respectiv 2 luni. Ii pot face un nou ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata rodaf rodaf Buna ziua, am nevoie de o lamurire cu privire la un cim, din cate stiu un cim se poate prelungi pe perioada determinata de trei ori, spuneti-mi va rog daca e ... (vezi toată discuția)
Contract de munca durata determinata vasile13 vasile13 Am fost in somaj 6 luni de zile(am dreptul la un an avand peste 20 de ani vechime) si pentru ca m-am angajat pe litoral cu contract de munca, patronul mi-a ... (vezi toată discuția)