avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Buna ziua,

am o rugaminte daca-mi puteti da un sfat......Sunt angajata de 14 ani la o companie si am fost anuntata ca se restructureaza postul. Motivul invocat este externalizare,mentionez ca in dep.suntem 6 angajati si doar 3 angajati(printre care si eu) au primit aceasta veste. Eu sunt full time cei doi sunt part time.
In acest caz nu se tine cont de nimic,am doi copii in intretinere , ce sasnse sa castig procesul in cazul in care dau firma in judecata? Au voie sa angajeze pe postul meu pe alcineva? Nu este concediere colectiva.

Nu ma pot "lega" de CCM unde spune ca masura sa afecteze, mai intai, persoanele care nu au copii in intretinere;
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
sonnykutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 12:35, 22 Februarie 2011
Doamna,acolo unde legiuitorul nu distinge,nici interpretul nu trebuie sa distinga.Sigur,aveti dreptul sa va adresati justitiei pentru motivele susaratate,dar este greu de crezut ca o sa aveti castig in cauza.



Codul Muncii

SECTIUNEA 4 - Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului


Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca, determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii activitatii.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa, dintre cele prevazute la alin. (1).

Art. 66
Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuala sau colectiva.

Art. 67
Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie desfiintare post part-time TEF TEF Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore. Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata flary23 flary23 buna ziua, am urmatorul caz, o persoana vine cu acordul partilor de la o alta societate, o angajez cu contract pe perioada nedeterminata si este data afara ... (vezi toată discuția)
Decizie desfiintare post ginnyy ginnyy Decizia de concediere trebuie sa contina motivele de fapt si de drept ce au stat la baza concedierii In ceea ce priveste motivele de fapt, se spune ca decizia ... (vezi toată discuția)