avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie desfiintare post part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie desfiintare post part-time

Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore.
Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc urmati in cazul desfiintarii unui astfel de post si care este temeiul legal care sta la baza desfintarii unor astfel de posturi, tinand cont de faptul ca este vorba de un CIM cu perioada nedeterminata.
Cel mai recent răspuns: ciocolataamara , utilizator 10:50, 27 Octombrie 2008
Nu conteaza ce fel de CIM este: cu full-time sau part-time.
Temeiul legal este art.65 din Codul muncii.
AGA sau Administratorul da o hatarare prin care, in urma analizei activitatii firmei, s-a constatat ca atributiile postului X nu mai sunt necesare sau pot fi indeplinite de alta persoana de pe alt post si ca urmare se desfiinteaza postul X.
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării activităţii (art.65 alin.1 C.mun.).
Salariaţii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Ca si pasi ai :
a) decizia AGA sau a administratorului de desfiintare a locurilor de munca;
b) comunicarea preavizelor de concediere salariatilor;
c) solicitarea la AJOFM de locuri de munca pentru angajatii disponibilizati;
d) emiterea deciziilor de concediere.
@elis:
1. Art.65 din Codul muncii s-a modificat prin OUG 55/2006 si nu mai zice nimic de dificultatile economice, transformarile tehnologice suu reorganizarea activitatii. Aceste motive (si altele) pot fi, insa, invocate de angajator cand desfiinteaza un loc de munca.

Art.65, modificat, arata astfel:
"Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă
încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi
serioasă." (O.U.G. nr. 55/2006)

2. Solicitarea la AJOFM de lucuri de munca pentru angajatii disponibilizati nu este obligatorie pentru concedierea individuala (v.art.70, din Sectiunea 5 Concedierea colectiva - modificat tot de OUG 55/2006).
Persoana respectiva este incadrata la noi cu norma redusa pentru ca este incadrata cu norma intreaga la o alta societate comerciala. Se vrea desfiintarea locului de munca pentru incheierea unui contract de prestari servicii cu o firma care ofera servicii in acest sens. este vorba de postul femeii de servici si se doreste inlocuirea acesteia cu acel contract de prestari servicii cu o firma de curatenie specializata.
ma puteti ajuta in acest sens, ce as putea sa fac si care sunt solutiile in aceasta situatie.
:offtopic:
Valeriu care ar fi motivele care nu tin de persoana salariatului, daca nu acelea care le-am enumerat eu ?.... stiu ca articolul respectiv a fost modificat ...;)

Din cate s-au scris pe aceasta sectiune, unele instante cer aceasta notificare adresata AJOFM-ului, de aceea am mentionat-o , alte instante nu cer asa ceva.

Alte discuții în legătură

Desfintare de post abuziv cornel_6 cornel_6 Inspector de securitatea si sanatatea in munca poate sa fie desfintat postul fara sa ii fie preluate sarcinile de alta functie. mentionez ca nu sunt alte ... (vezi toată discuția)
Decizie desfiintare post ginnyy ginnyy Decizia de concediere trebuie sa contina motivele de fapt si de drept ce au stat la baza concedierii In ceea ce priveste motivele de fapt, se spune ca decizia ... (vezi toată discuția)
Restructurare post sonnykutza sonnykutza Buna ziua, am o rugaminte daca-mi puteti da un sfat......Sunt angajata de 14 ani la o companie si am fost anuntata ca se restructureaza postul. Motivul ... (vezi toată discuția)