avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit rezerva legala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit rezerva legala

Cu ocazia lichidarii firmei, rezerva legala trebuie neaparat impozitata, chiar daca este folosita pentru acoperirea pierderilor?
Cel mai recent răspuns: deacroxana , utilizator 14:31, 1 Martie 2011
la ce fel de impozitare va referiti? poate ati auzit ceva in legatura cu deductibilitatea acesteia;cf art 22 din cod fiscal atunci cand ati constitui rezerva aceasta era deductibila in limita unei cote de 5% aplicata asupra profitului contabil inainte de determinarea impozitului pe profit;ulterior,avand pierdere o puteti acoperi din rezerva constituita (106=117)
deacroxana a scris:

Cu ocazia lichidarii firmei, rezerva legala trebuie neaparat impozitata, chiar daca este folosita pentru acoperirea pierderilor?



Da, rezerva legala se impoziteaza, chiar daca este folosita in cazul lichidarii firmei pentru acoperirea pierderilor.

Codul Fiscal art. 22 alin. 5
(5) Reducerea sau anularea oricărui provizion ori a rezervei care a fost anterior dedusă se include în veniturile impozabile, indiferent dacă reducerea sau anularea este datorată modificării destinaţiei provizionului sau a rezervei, distribuirii provizionului sau rezervei către participanţi sub orice formă, lichidării, divizării, fuziunii contribuabilului sau oricărui alt motiv.
ma bag si eu uneori ca ,,musca in lapte'';dar imi place la maxim ca existati,e asa o competitie,mai afli una alta,chiar daca nu te-ai izbit de ele sau nu lucrezi cu unele lucruri,dar mai inveti ceva pentru tine si o mai spun inca odata imi place asta,e super ca existati,=D>
Si daca firma s-a radiat, si nu am impozitat rezerva, se mai poate intampla ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva legala-impozabila TeoTea TeoTea Buna ziua! Daca am utilizat rezerva legala la acoperirea pierderii, valorea aceasta este impozabila? Si o pot deduce trimestrial la calcul impozit pe profit? ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Revin cu acelasi subiect si cu mai multe precizari (am mai postat intrebarea dar nu am ajuns la nici o concluzie) An 2005, 2006, 2007, 2008, ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe reevaluate vandute lila68 lila68 Buna ziua.La sfarsitul anului 2002 s-a efectuat reevaluarea mijloacelor fixe diferenta de reevaluare inregistrandu-se in ct 105.In anii 2005,2006,2007 o parte ... (vezi toată discuția)