avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intelegere cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intelegere cu titlu executoriu

Buna ziua,
Cum poate fi formulat in cadrul unei intelegeri pentru ca aceasta sa reprezinta titlu executoriu, daca nu se indeplinesc obligatiile in timp util?(adica sa nu mai fie necesara mergerea in instanta pentru executarea acelei intelegeri)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:49, 22 Februarie 2011
Sa fie autentificata aceasta intelegere de notar,iar in cuprinsul acestei intelegeri sa se specifice in mod expres ca reprezinta titlu executoriu.
chiar daca autentificati actul la notar, in cazul in care una dintre parti nu respecte intelegerea, va trebui sa apelati la instanta pentru investirea cu formula executorie.
si in acelasi timp,executorul executoresc va trebui sa solicite in instanta executarea silita;care la randul ei poate fi contestata9inclusiv prin contestatie la titlu cand se va putea pune in discutie insusi valabilitatea titlului executoriu
oricum,execat cum a mentinat d-nul andy, in acest mod puteti evita inca un proces.
deci, va rog sa-mi spuneti daca am inteles corect: daca in intelegere se specifica ca reprezinta titlu executoriu atunci pot merge cu acea intelegere la executor, iar executorul merge in instanta sa solicite executarea silita, care va fi si acceptata.
Binenteles ca cealalta parte poate face contestatie la acel titlu insa, daca e specificat in acel titlu ca e executorie atunci sansele sunt minime sa castige. E corect? Mentionez ca concomitent cu aceasta intelegere se afla in acel moment si un proces in instanta pentru aceeasi cauza ( se poate invoca acest proces la executare tinand cont ca ei au semnat intelegerea in timpul procesului si au fost de acord cu renuntarea la proces?)
multumesc
Este corect.daca in cuprinsul intelegerii este stipulat ca reprezinta titlu executoriu,executorul va cere instantei de judecata competente incuviintarea executarii silite si va proceda,ulterior la executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! O astfel de declaratie este cu titlu executoriu? Declaratia este formulata in felul urmator: [b]\"Subsemnatul X, domiciliat in ...., declar ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Executare silita barcan radu daniela barcan radu daniela buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca executarea silita e o consecinta a unui proces,e o hatarare a unei instante de judecata? se poate executa silit o persoana ... (vezi toată discuția)