avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre angajari de pensionari in functii in AP
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre angajari de pensionari in functii in AP

Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru angajatii sai: administrator, cenzor, presedinte si ingrijitor. Toti sunt pensionari.
Administratorul si ingrijitorul sunt angajati prin conventie civila de prestari servicii, iar presedintele si cenzorul, in baza conventiei mandat.

Care este termenul de depunere a declaratiei anuale privind impozitul pe venitul la sursa ( din salarii ) pentru asociatia de proprietari ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:21, 22 Februarie 2011
Pentru pensionari pot sa va spun sigur ca nu platesc somaj in nicio pozitie in care s-ar afla.
Pentru contractele de mandat se completeaza decl.112, Sectiunea A si acolo vor aparea automat si contributiile datorate atat de angajator (asociatia de proprietari) cat si de asigurat.
In anexa 1.1, Sectiunea F completati impozitul, urmand ca la final in Anexa 1 sa va apara la Creante totalul impozitului pentru functiile completate in aceasta declaratie.

Pentru administrator si ingrijitor - conventii civile, pensionari - se completeaza Decl.100 numai cu impozitul (cod 616). Nimic altceva.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii de plata si declaratii pt presedinte as proprietari -pensionar marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara. 1.Pt.un presedinte al as.de proprietari -pensionar,incadrat pe baza unei conventii civile de 100 ron pe luna-brut, ce obligatii trebuie ... (vezi toată discuția)
Contributii retinute la presedintele unei asociatii de proprietari giv giv Buna ziua! Datorita faptului ca nu am gasit un raspun exact care sa ma lamureasca 100% stimati colegi va supun atentiei urmatoarea problema: Avem un ... (vezi toată discuția)
Asociatii de propietari - angajari romica_mi romica_mi Care sunt formele de angajare ale personalului din asociatie si ce contributii sociale revin fiecaruia atat asiguratului cat si angajatorului daca: - ... (vezi toată discuția)