avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii de plata si declaratii pt presedinte as ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii de plata si declaratii pt presedinte as proprietari -pensionar

Buna seara.
1.Pt.un presedinte al as.de proprietari -pensionar,incadrat pe baza unei conventii civile de 100 ron pe luna-brut, ce obligatii trebuie declarate(d -112) si achitate catre bugete, trebuie inregistrat in Revisal-conventia civila ?
2.Pt un presedinte al as.de proprietari-pensionar,incadrat in baza unui Cim cu timp partial de munca de 2 ore zi ,de 100 ron pe luna -brut,ce declaratii trebuie depuse si ce contributii trebuie platite la bugete, trebuie inregistrat in Revisal-Cim?
3.Pt un contract de mandat pt un presedinre - pensionar, de 100 ron/lunar-brut,care sint obligatiile catre bugete si se declara in d112,in Revisal-contractul de mandat?
Care ar fi varianta cea mai simpla (privind declaratiile ce trebuie depuse)si cea mai'ieftina ',in situatiile prezentate mai sus privind presedintele -pensionar?
Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:19, 24 Octombrie 2012
1. Administratorul se angajeaza cu CIM, nu cu conventie civila. Se declara in Anexa 1.2 la sectiunea A - tip de angajat = salariat. se platesc contributii atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

2. Presedintele se indemnizeaza prin contract de mandat, nu CIM. Contributiile sunt asemanatoare CIM-urilor. In decl.112 tot in sectiunea A, tip angajat = membri ai consiliilor de administratie, cenzori....

Pentru pensionari nu se plateste somaj.

Cand completati decl.112, prin completarea venitului brut, se completeaza automat contributiile si apar in tabelul centralizator din Anexa 1. Impozitul se completeaza manual in Anexa 1.1 (in cazul CIM si contract de mandat) ca total al tuturor functiilor si va aparea automat in tabelul centralizator din Anexa 1 la codul 602.

Daca optati pentru conventie civila, ceea ce este ilegal, impozitul se completeaza numai si direct in tabelul centralizator din Anexa 1 cod 616.
Va multumim pt ajutorul acordat si va dorim o zi buna.
Numai contractele de munca se declara in Revisal.
Pentru presedinte, cu contract de mandat, NU.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternativa salariala optima pentru asoc . propr cornelusha cornelusha Buna seara , spuneti-mi va rog , cum e mai bine pentru A.P. sa fie incadrati :adminul. presul si cenzorul ? Cu contract indiv. de munca,contract de mandat sau ... (vezi toată discuția)
Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat-ce presupune si cum se calculeaza taxele? eve0389 eve0389 Buna ziua Sunt presedinta [b]noua ca toata conducerea [/b] la o asociatie de locatari si nu stiu ce taxe se platesc pentru contractul de mandat. Cenzorul ... (vezi toată discuția)