avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de imprumut societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de imprumut societate

Doresc sa creditez societatea pe care o conduc cu bani pe care ii imprumut fara dobanda si fara alta pretentie (exceptand evident ramburasarea sumei imprumutate dupa o anume perioada de timp stabilita de comun acord) de la o persoana din afara societatii.
Va rog sa ma ajutati cu un model de contract si in plus vreau sa stiu daca este obligatoriu sa legalizez prin notariat un astfel de contract, avand in vedere un eventual control fiscal care solicita informatii legate de provenienta sumei inregistrate.
Cel mai recent răspuns: AndreeaBeel , utilizator 23:01, 22 Februarie 2011
Model de contract se gaseste pe internet si in opinia mea Nu trebuie legalizat la notar .
Multumesc, asa consider si eu.
In calitate de administrator e legal sa creditezi societatea, atentie la suma! exista o limita prevazuta in legea privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor ( 656/2002), in sensul ca daca suma cu care creditezi societatea depaseste pragul de 10.000 euro trebuie sa raportezi Oficiul national de prevenire si combatere a spalarii banilor. Inchei obligatoriu un contract de creditare a societatii. Cat despre contractul de imprumut incheiat intre tine si o alta persoana fizica... Nu vad unde e problema sa il faci in forma autentica. Eu chiar recomand sa il faci la notar! In calitatea ta de persoana fizica poti incheia orice fel de contract cu alta persoana fizica, in limitele legale evident.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
AndreeaBeel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul asociatului - asociati conturi curente -adresa oficiu pentru spalarea banilor ContSters109653 ContSters109653 Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat [b]soldul [/b]contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune ... (vezi toată discuția)
Suma cu care poate fi creditata o firma mikitud mikitud buna ziua exista o limita pana la care poate fi creditata o societate de catre unul din asociati fara ca suma de bani sa fie virata in banca? creditarea se ... (vezi toată discuția)
Creditare societate vinerica vinerica Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de creditare a unui asociat catre societate. Va mutumesc. (vezi toată discuția)