avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrptie la fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrptie la fals si uz de fals

Persoana respectiva a facut fapta in decembrie 2009 . Pina la aceasta data a avut loc asa zisa ancheta IPJ si Parchet. A primit amenda administrativa si scoatere de sub urmarire penala. Vreau sa actionez persona pentru pretentii si daune. Cum se calculeaza prescriptia ? De la data faptei sau cum ? Ma refer daca tergiverseaza procesul civil nu mai poate raspunde civil ca intervine prescrierea faptei.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:57, 23 Februarie 2011
Dac a avut loc scoaterea de sub urmarire penala inseamna ca fapta lui nu este considerata infractiune. prin urmare puteti actiona pe cale civila pentry recuperarea prejudiciului in termenul general de prescriptie de 3 ani, care curge de la data crearii prejudiciului
Cum puteti dovedi prejudiciul real creat de acea persoana,daca s-a constatat de parchet lipsa culpei acesteia ?
Prejudiciul consta in deplasari repetate la Politie, Parchet, Judecatorie, declaratii date in sensul ca semnatura nu-mi artine, fiind falsificata (a fost introdus numele meu si semnatura in fals cu scopul de a obtine o primarie fonduri europene), daune morale si de imagine, in acest timp avand nevoie si de asistenta medicala, daca se intampla ceva cu instalatiile eu puteam raspunde pana la clarificarea ca nu am paticipat la proiectare si nu am semnat niciun document.Trebuie sa moara cineva sau trebuia sa ia foc instalatiile pentru constatarea prejudiciului ???? In acel proiect se vorbeste despre o statie de tratare apa potabila !!!!!!
Ca sa discutati despre o semnatura falsificata,aceasta constatare trebuie sa fie facuta de un specialist sau retinuta prin vreun act emis de autoritatile care au efectuat cercetarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu in proces civil zahsor zahsor Cum pot sa-mi recuperez in proces civil prejudiciul cauzat de infractiunea fals si uz de fals ? Invinuitul si-a recunoscut fapta . Care sunut etapele ? ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata badila steluta badila steluta am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals sub semnatura privata zahsor zahsor Cum pot recupera prejudiciul cauzat in scopul demonstrarii nevinovatiei mele de neimplicare sub nicio forma intr-un dosar penal de fals si uz de fals daca ... (vezi toată discuția)