avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

tatal se lupta cu mama minorului in instanta pentru a primi incredintarea copilului.Ce sanse are sa castige procesul daca am niste convorbiri pe yahoo messenger compromitatoare pentru aceasta.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alinavor , utilizator 14:00, 24 Februarie 2011
Daca discutiile nu sunt despre rele tratamente aplicate minorului sau care ar afecta relatia cu minorul, nu influenteaza deloc situatia. Sansele sunt aceleasi care ar fi fost si fara acele discutii.
Convorbiri compromitatoare in ce sens?
Daca acele convorbiri se refera la viata privata a mamei si nu afecteaza interesul superior al minorului, nu vor fi relevante.

in sensul ca mama vrea custodia copilului iar ea singura l-a lasat si a plecat cu altul in Italia.Atunci cum de lupta sa isi recupereze copilul.In acele texte pe mess zice ca are dreptul la o viata personala si ca nu vine acasa ca isi pierde relatia cu noul ei concubin.
Daca ma duc cu aceste convorbiri de pe mess si ea zice ca nu sunt adevarate cum poate demostra asta?Am poze cu ea si barbatul ala plus texte care zice multe si zice indirect ca nu o intereseaza copilul si totusi lupta pentru el in instanta,desi nu s-a prezentat la proces de 3 ori ca a avut probleme medicale.Ea pune mai presus problemele ei sa nu se desparta de noul ei partener daca vine sa stea cu copilul.Cum sa proocedez ?Sotul mi-a zis sa-l ajut sa zic ca is reale convorbirile alea si ca nu mi le-a furat el si ca e adevarat ce a zis.Ce poate sa faca ea impotriva mea?????multumesc mult.
Daca minorul a fost lasat fara supraveghere din partea mamei, careia i-a fost incredintata custodia acestuia, atunci e grav.

Nu trebuie sa mergeti sa faceti declaratii care nu corespund adevarului...daca instanta va incuviinta audierea dvs. (in calitate de sotie a tatalui minorului...daca am inteles bine).

Banuiesc faptul ca, minorul este incredintat tatalui iar mama aflata in alta tara, solicita reincredintarea acestuia astfel ca, daca interesul superior al minorului impune mentinerea incredintarii actuale, nu vor exista probleme iar cererea privind reincredintarea minorului, va fi respinsa.

Se pot administra probe din care sa reiasa adevaratele intentii ale mamei: interogatoriu, inscrisuri, martori, ancheta sociala si orice alte probe vor fi considerate necesare de catre instanta.Toate aceste probe vor fi coroborate iar instanta va dispune doar in deplina concordanta cu "interesul superior al minorului".

La intrebarea dvs."Ce poate sa faca ea impotriva mea???"-va repet, daca si numai daca marturia dvs. va fi mincinoasa, ati putea raspunde penal pentru infractiunea de "marturie mincinoasa"...dar nu cred ca va fi cazul.
respectivul prieten vrea doar sa merg si confirm convorbirile de pe mess ca sunt reale si ca nu le-a luat abuziv din calculatorul meu, ca i le-am dat eu.
mama si-a lasat in grija bunicii si a plecat cu noul concubin ,initial in oras iar apoi dupa ce a vazut ca tatal a laut fetita fara a o fura asa cum zice ea , aceasta imediat a si plecat in Italia.
Convorbirile mele pe mess cu ea sunt adevarate , am dat copy paste .Bine ea acum poate sa zica ca nu sunt,e normal mai ales dupa ce a a scris atatea .Daca zice ca nu sunt adevarate cum se poate dovedi ca sunt adevarate.Cum se poate dovedi acest lucru?Prin aceste convorbiri tatal vrea sa o scoata ca este o mama imorala,deoarece asa si este numai ca este foarte periculoasa , amenintand in stanga si dreapta si pe deasupra si mincinoasa.Pana si in declaratia scrisa a mintit in totalitate.Ceea ce se poate si observa in declaratia martorului ei care se contrazice cu declaratia ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor la tata alinavor alinavor Tatal copilului se lupta in instanta sa obtina custodia copilului.Va rog sa imi ziceti daca are vreo relevanta pentru castigarea procesului daca depun la dosar ... (vezi toată discuția)
Copii, incredintare, protectie diaspora diaspora Incep prin a multumi pentru raspunsurile de la uzufruct, au folosit si azi deja mai avem doar 2 infatisari pana la recuperarea casei. Dar mai este o problema, ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor lilicu lilicu - pe vechiul cod minorul a fost incredintat mamei , tatal cu drept de vizita - mama se recasatoreste si pleaca cu minorul din tara fara sa anunte tatal - ... (vezi toată discuția)