avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat dureaza redactarea motivarii unei sentinte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat dureaza redactarea motivarii unei sentinte judecatoresti?

Buna ziua!As dori sa stiu cat dureaza(cu aproximatie)ca un judecator sa motiveze o sentinta.Astept de 2 luni in vederea formularii unui recurs,dar aceasta motivare nu a fost inca redactata...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vladutzuuu , utilizator 23:25, 30 Iunie 2018
nu exista termen limita ptr redactarea motivarilor, depinde de incarcatura de dosare a respectivului judecator.
Ptrivit art.264 (1) cpc motivarea hotararii se face in cel mult 30 de zile.
In practica rar este respectat acest termen judecatorul motivand atunci cand -se spune- gradul de incarcare ii permite.
din experienta practica:
intre o luna si 12 luni
av zagrean
Poti formula recursul si fara sa astepti motivarea sentintei. Cu cat faci mai repede recursul, cu atat mai bine ... pentru tine.
Daca e sa astepti pana se "trezeste" un anumit judecator sa-ti faca motivarea sentintei, probabil ca vei iesi la pensie. Dupa cum observi, traim in Romania ... asa ca fa ceea ce trebuie si nu astepta tragerea de timp a unora dintre judecatori.
Cum se stie, am "picat" testul cu justitia in fata Uniunii Europene ... asa ca dam o mana de ajutor, impingand-o de la spate :sorry:
Din proprie experienta se poate sa asteptati si 5-6 luni...sau poate si 1 an.
Termenul de motivare al unei hotarari in Cosul de proc civila este un termen de recomandare de 30 de zile..., insa sunt rare cazurile cand judecatorii tin cont de acest termen intrucat nu exista sanctiune in situatia in care il depasesc.
Va recomand sa formulati o cerere prin care sa solicitati URGENTAREA MOTIVARII HOTARARII intrucat termenul prevazut de Codul de proc.civila a expirat.
Formularea recursului puteti sa-l faceti imediat dupa pronuntarea hotararii sub forma de minuta din Condica. Nu conteaza daca hotararea nu este inca motivata.
La cererea de urgentare a hotararii anexati si copie dupa dovada formularii recursului, fara a-l motiva intrucat nu ai inca motivele hotararii pe care sa te sprijini.

Alte discuții în legătură

Termen editare motivare sentinta mjion mjion Buna ziua ! Va rog, am si eu o intrebare : S-a incheiat un proces penal la prima instanta, si s-a comunicat pe Ecris minuta incheierii impreuna cu sentinta, ... (vezi toată discuția)
Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)