avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat dureaza redactarea motivarii unei sentinte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat dureaza redactarea motivarii unei sentinte judecatoresti?

Buna ziua!As dori sa stiu cat dureaza(cu aproximatie)ca un judecator sa motiveze o sentinta.Astept de 2 luni in vederea formularii unui recurs,dar aceasta motivare nu a fost inca redactata...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vladutzuuu , utilizator 23:25, 30 Iunie 2018
Multumesc pentru raspunsuri!Avocatul a facut apel,am primit acum 4 zile citatia de la Tribunal.Intelesesem de la avocat ca apelul poate fi facut dupa ce sentinta va fi motivata...Pesemne am inteles gresit:sorry: Acum speram ca in urma apelului sa avem noroc;fratele meu a fost condamnat la 1 an inchisoare dupa ce a fost depistat baut la volan,fara antecedente penale,cooperant,o persoana linistita:((
pedeapsa se incadreaza in limitele normale ale practicii judiciare - intre 6 luni si 1 an de zile, cu suspendarea executarii. Asta ptr prima abatere.
Din pacate nu exista un termen limita pentru redactarea hotararilor. De regula termenul este de 1-2 luni. Personal m-am ocupat de un dosar la Tribunalul Dolj in care hotararea s-a redactat la 4 luni. Va recomand sa va adresati cu o cerere catre presedintele instantei prin care sa-i solicitati urgentarea redactarii pentru a nu va fi incalcat dreptul la un proces echitabil si solutionat in teren rezonabil.
Ceea ce a spus dl. avocat Alex Bogdan e valabil şi pentru o Hotărâre Definitivă (aşa este denumită dacă decizia finală se numeşte "Dezinvestire" ?) - adică termenul Motivării nu ar trebui să fie de maxim o lună ? Avem o mare curiozitate să vedem mai repede cum s-a putut Motiva clasarea unui dosar la care s-a muncit 3 ani, pentru că cel puţin art.16 din Noul Cod Penal, putem să-l demontăm punct cu punct, cu dovezi "îndestulătoare" !
Având probe noi (Mărturie Mincinoasă), mai e vreo cale de atac ? Cumva Apel, Revizuire ? Am citit că Recursul nu e posibil.
Vrem să "de-clasăm" un dosar penal anchetat superficial de poliţistul anchetator, cu toate că erau zeci de probe care dovedeau multe fapte penale, nu doar Abuzul şi Neglijenţa în Serviciu !
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
zxc1, utilizator
Am primit o minuta aștept hotărârea definitivă cat si motivarea am facut cerere pentru a grabi acestea a trebuit sa astept 10 zile în care puteam sa fac apel dar nu am vrut ,si am fost după o luna să-mi dea hotărârea definitivă ai mi sa spus ca nui definitivă ,,,,wat e posibil ca judecatorul sa schimbe pedeapsa??
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Vladutzuuu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen editare motivare sentinta mjion mjion Buna ziua ! Va rog, am si eu o intrebare : S-a incheiat un proces penal la prima instanta, si s-a comunicat pe Ecris minuta incheierii impreuna cu sentinta, ... (vezi toată discuția)
Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)