avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen editare motivare sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen editare motivare sentinta

Buna ziua !
Va rog, am si eu o intrebare : S-a incheiat un proces penal la prima instanta, si s-a comunicat pe Ecris minuta incheierii impreuna cu sentinta, dar se intarzie editarea sentintei. Care este termenul legal de editare a motivarii sentintei de catre tribunal ? Exista o baza legala, unde pot afla acest lucru?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:28, 14 Mai 2011
d-voastra va referiti la termenul de redactare a unei hotarari- in penal nu exista un astfel de termen, iar in civil exista un termen de recomandare de 30 de zile, fara a exista nicio sanctiune cuprinsa in procedura ptr. nerespectarea acestuia; CSM-ul, prin inspectia judiciara, poate aplica o sanctiune judecatorului in cazul tergiversarilor repetate si in numeroase cauze a redactarii hotararilor, daca acest lucru constituie o abatere disciplinara.
avocat Cristina Popescu
S-a dat o sentinta de condamnare cu executare, au trecut 45 de zile de atunci, starea sanatatii din cauza stresului este dramatica, fiind in imposibilitatea de a-mi construi apararea pentru apel, nu stiu ce sa fac? Din ultimile informatii, judecatorul se pare ca are motive medicale! Ce se intampla in acest caz ? Nu vreau sa mor inainte de o sentinta definitiva si irevocabila! Ce sa fac?
Va multumesc, cu stima, Victor
Faceti cerere de urgentare a redactarii si motivati-o pe baza necesitatii pregatirii apelului. Nu exista "irevocabil" in penal, hotararile dupa recurs sunt definitive si atat.
Potrivit art.310 al. 2 c.proc.pen.termenul de redactare al hotararilor penale este de 20 de zile de la pronuntare.
au trecut 45 de zile, ce pot sa fac acum, inafara de a trimite o cerere de urgentare a editarii motivarii, a hotararii?

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)