avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate cult biserica (taxe, salarii clerici)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

cult biserica (taxe, salarii clerici)

e taxa legala plata cultului la biserica sau nu?
sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o "plata benevola"?
exista legi care ma obliga la asa ceva?
intreb ca mi-a zis cineva ca popa nu a vrut sa-l casatoreasca la biserica pina nu a platit pe nu stiu cati ani in urma acest cult? Era mutat de 5 ani in localitate si nu a avut treaba pina atunci cu biserica
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 20:33, 16 Octombrie 2011
Ba va si cununa, va si boteaza si...celelalte. Si sunt obligati sa va dea chitanta. Anul acesta au platit si impozite. Nu va taie chitanta cand vin cu botezul si le dati banuti...;). Orice suma incasata pe chitanta se face venit salarial, la nivelul protoieriei. Preotii, cu exceptia inaltilor ierarhi, isi asigura salariul pana la concurenta de 100% din incasarile parohiei.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
elena138, utilizator
Impozit nu platesc! Donatiile, subventiile, ajutoarele banesti, etc. incasate de culte NU se impoziteaza. NU platesc nici taxe locale si/sau pt. imobilele pe care le detin. Totodata Nu platesc nici impozit pe profit, potrivit Titlului II din Codul fiscal, Art. 15
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
ContSters44758, utilizator
Mai intrebati.
Daca din acest an platesc vrajitoarele(!!!!!) cultele de ce nu ar plati?

Pentru domnul atticus


Cand am afirmat ca preotii sunt platiti ,m-am referit la ortodocsi si catolici,deoarece majoritatea populatiei romanesti este otodoxa sau catolica,celelalte culte fiind minoritare.Preotii nu exista in cadrul acestor culte,acestia fiind predicatori,pastori,etc.Preotii ortodocsi si catolici sunt salariatii statului.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
andymaurul a scris:

Daca din acest an platesc vrajitoarele(!!!!!) cultele de ce nu ar plati?


=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)
Renuntare la crestinism naten naten Exista pasi legali care pot fi facuti pentru a renunta la crestinism? Am contactat parohia si au zis ca nu trebuie facut nimic special, dar nu mi se pare ok ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire - plata legala clopotar budemircea budemircea sunt preot greco-catolic, in parohia pe care o administrez nu exista clopotar, avem clopote electronice si sunt puse in functiune de catre mine. avem ... (vezi toată discuția)