avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incurcatura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incurcatura

Tatal meu a vandut 2 masini fara acte in 2002 respectiv 2004. Dupa lupte seculare, am reusit sa dau de respectivele persoane si cu ajutorul unor somatii formulate personal si multe alte demersuri, am reusit sa intru in posesia unor contracte de vanzare/cumparare, facute de acestia, in numele tatalui meu, catre alti cumparatori.(deci primii cumparatori au vandut masinile mai departe) Mi-am luat gandul de la recuperearea impozitelor si penalitatilor primite (au trecut mai bine de 5 ani).

Cum as putea radia masinile din evidentele fiscale? Ma pot prezenta cu acele contracte verzi la ghiseul agentiei fiscale pur si simplu? Trebuie sa dau si de acesti oameni si sa mergem impreuna cu tatal la agentia fiscala?
Sau ii dau in judecata pentru nerespectarea prevederilor contractului de vanzare/cumparare?
Vreau doar sa scapam de aceste masini din evidentele fiscale, sa nu ne mai chinuim cu plata impozitelor. Deci cautam cea mai scurta cale.

Poate trebuia incadrata si la "discutii contabile si fiscale", insa sper ca ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: mircea12345 , utilizator 10:23, 7 Martie 2011
tatal da o declaratie notariala prin care spune ca a vandut masinile fara sa mai detina exemplare di ncontractul de vanzare-cumparare, pe baza careia radiaza masinile din rolul sau fiscal
ai doua sanse daca cunosti ultimul cumparator sau ai cartea de identitate a masini ia legatur cu unul dintre cumparatorii adule la cunostinta daca nu platesc impozitul si nu fac radierea masini declari la politie furarea massini [contractul daca nu e legalizat la notar nu e legal ] ca atare poti declara furtul [ex, cazul fotbalistului de la dinamo ] ,iar a doua sansa o declaratie pe propia raspundere ca masina nu stationeaza pe domeniul public al primariei dar sar putea totusi sa platesti restantele .i-t doresc mult succes
contractul de vanzare-cumparare a unui autoturism care nu este incheiat in fata unui notar public in forma autentica, sau nu are macar incheiere de data certa sau incheiere de legalizare a semnaturii este perfect legal si valabil incheiat.
Va multumesc frumos! amandurora...am luat legatura cu o doamna inspector de la agentia fiscala, am sa merg cu cele doua contracte de vanzare cumparare, conform unei legi data relativ recent acum 2 ani sau ceva de genul, ar fi suficiente contractele cel putin asa sustine ea (sper sa aiba dreptate), acum depinde si de cum va decurge intalnirea propriu-zisa. Din nou va multumesc mult!
S-a rezolvat doar cu cele 2 contracte. Hiu... sper sa nu mai apara vreo alta problema in viitor. Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism? cristache paula cristache paula buna va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatorea probleme: tatal meu in urma cu 8 ani a vandut o masina unei rude fara sa faca acte,acea ruda a vandut ... (vezi toată discuția)
Scoaterea autovehiculului de la impozit jimmy87 jimmy87 salutare la toti...o problema am si eu si sper sa gasesc solutia la voi.am avut o masina pe care am vanduta in 2012 cu contract de vanzare-cumparare...noul ... (vezi toată discuția)
Atentie la actele masinii ! bugariuciprian bugariuciprian Mi-am vandut masina personala in august 2013 unui individ care se ocupa de vanzare-cuparare de masini,am mers la un notar unde eu am semnat,am primit banii dar ... (vezi toată discuția)