avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism?

buna va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatorea probleme:
tatal meu in urma cu 8 ani a vandut o masina unei rude fara sa faca acte,acea ruda a vandut masina altcuiva tot fara acte,acum actualul proprietar vrea sa faca contract de vanzare cumparare cu tatal meu pt masina,el vrea sa faca contractul dar nu mai vrea sa o inmatriculeze vrea sa circule cu ea asa,cand se face contractul trebuie sa aduca si talonul?daca se schimba proprietarul nu trebuie trecut in talon?daca nu il trece in talon pe noul proprietar si circula cu masina neinmatriculata cine suporta consecintele tatal meu sau cel care o cumpara?
el vrea sa faca contractul dar sa nu aduca si talonul,a adus doar o copie dupa buletin si cartea masini?va multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: cristache paula , utilizator 22:32, 31 Mai 2011
Daca faceti contractul de vanzare cumparare, masina va fi radiata de pe numele tatalui dvs, dar in momentul in care va fi inscrisa pe numele celuilalt proprietar. Insa daca nu se face radierea, proprietar va fi tot tatal dvs... masina ramanand inmatriculata pe numele tatalui dvs.
Daca veti intocmi un act de vanzare cumparare mergeti cu el la adm. financiara si va radiaza masina din partida dv fiscala si il trece pe el. Din acel moment el are la dispozitie 30 de zile ca sa o inmatriculeze pe numele lui altfel va suporta rigorile legii Contractul de vanzare-cumparare se poate incheia la orice birou din targurile de masini sau de pe langa sediile de politie (inmatriculari si evidenta populatiei) fie la un notar public si abia dupa ce ati intocmit acest act mergeti cu el la adm. financiara sectia taxe si impozite locale. De regula acest birou se gaseste in apropierea primariilor.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Adrian.Tudor a scris:

Daca veti intocmi un act de vanzare cumparare mergeti cu el la adm. financiara si va radiaza masina din partida dv fiscala si il trece pe el. Din acel moment el are la dispozitie 30 de zile ca sa o inmatriculeze pe numele lui altfel va suporta rigorile legii.

unde la administratia financiara?la primarie? si nu trebuie trecut in talon ca a fost instrainat catre....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si vreau sa merg cu ia cu nr proprietarului vechi hingheru001 hingheru001 salut .am cumparat o masina acum 1 saptamana am facut doar contract de vanzare cumparare . mi-a zis cineva ca pot merge decat 1 luna pentru ca a scris pe talon ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii nepotu08 nepotu08 buna ziua!daca am cumparat o masina ,actele sunt la mine toate,contractul de vanzare cumparare al masini a fost facut intre tatal meu si vanzator,intre timp ... (vezi toată discuția)