avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reparatie prost facuta la un service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reparatie prost facuta la un service auto

Buna seara
Anul trecut in Mai am avut n accident cu masina asigurarea rca a tras de timp cat a putut si pe urma mi am reparat masina pe casco,masina find in leasing am fost nevoit so duc la reprezentanta.
De aici au inceput problemele reparatie efectuata defectuos (carpela) si cu componente S.H. fara ca firma respectiva sa ne anunte despre intentia de a utiliza piese folosite,mai acceptam si asta dar au uitat sami treaca nr de sasiu pe piesa inlocuita lucru de care mi am dat seama la revizia tehnica.Inginerul de la Rar ma trimis inapoi la servis sa iau piesa originala +devizul lucrari si o declaratie de la sef servis pentru a putea face dovada reparatiei.
La servis mi sa imnanat devizul cu stampila si nr de inregistrare acolo iarasi surpriza imi apar pe deviz piese platite de catre asigurare dar in realitate neschimbate.
Intrebare: Ce pot sa fac sa mi se repare masina normal si pe cheltuiala lor??
Pot apela la politie pentru inselaciune in acte ????

Multumesc pentru raspuns anticipat.Laszlo
Cel mai recent răspuns: laszlo82 , utilizator 09:49, 24 Februarie 2011
Mi se pare normal ca dvs sa anuntati societatea de leasing in scris despre cele constatate ,exista posibilitatea , se mai intampla sa existe o oarecare intelegere intre service si altcineva ,ca lucrurile sa se deruleze astfel.Cineva castiga niste bani care se impart intre --- si intre---,cred ca v-ati dat seama despre ce vorbesc.
Formulati o cerere la societatea de leasing si cereti o verificare sau chiar o expertiza auto ,acum cat este proaspata situatia.
Pentru faptul ca dvs ati fost incarcat cu piese care nu s-au schimbat de fapt , dvs veti plati mai mult asiguratorului pe parcursul derularii contractului.Cereti sa vi se raspunda in scris?Apropo cine v-a recomandat service-ul in cauza?
Service-ul mi a fost recomandat de catre cei de la lesing.
Problema sa fie mai frumoasa am platit si ultima rata de leasing acum ar urma sa inmatriculez masina lucru imposibil fara serie sasiu iar ca sa mi se stanteze de catre cei de la rar as avea nevoie de piesa schimbata care contrar cerintelor asigurari ca trebuie sa tina toate piesele inlocuite 60 de zile (in cazul nostru 6 luni sa mers pe regres si se judeca asigurarile) nici macar 15 zile nau tinut piesele.Cei de la rar nu vor sa auda stantare fara nr original decat daca service ul le da nu stiu ce hartie,asa ca iar ajung la service care nu vor sa dee nici hartie si nici bani necesar stantari aprox:300 ron.
Acum daca se poate sa ma iluminati cu o posibila solutie la cazul meu ca momentan am masina d 11200 eur cu numere de B pe care no pot folosi la altceva decat cotet de gaini,A si sa nu uitam ca deja nu mai pot muta masina decat cu platforma #-o lipsa ITP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata indemnizatie rca bestemailbox bestemailbox Pe scurt : In urma unui accident auto, m-am prezentat la societatea de asigurari in vederea intocmirii dosarului de dauna. Dosarul s-a deschis, au fost facute ... (vezi toată discuția)
Garantie piese noi luate prin service auto mihaella_u mihaella_u Buna ziua, As vrea sa stiu daca serviceul este obligat sa dea certificate de garantie de la producator, in cazul schimbarii pieselor auto defecte cu unele ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto emildr emildr Buna ziua , Am si eu o problmena cu un service auto , mai exact : In urma cu o luna am avut un accident auto minor (eu pagubit) am primit RCA am facut ... (vezi toată discuția)